Medicul neurolog si psihiatru Dumitru Constantin Dulcan este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 19:00.
Acesta spune că iubirea reprezintă o forță, dar ea constă inclusiv în iubirea față de semeni. Totodată, Dulcan vorbește despre posibilitatea unui război nuclear, spunând că, în general, conflictele sunt cauzate de orgoliile liderilor lumii.
„Alimentație și gândire pozitivă. Vorbim de «agape», iubire, iubirea înseamnă respectarea semenilor. Am spus mereu, poate că mi se pare desuet să vorbim despre iubire în clipa de față, dar iubirea înseamnă respectul pentru semenul tău. Nu numai asta, înseamnă o forță. Deci în momentul în care noi emitem un gând, emitem și câmpul de forțe care are capacitatea de a-l materializa. În momentul în care eu îi respect pe semenii mei, asta fiind o forță, între noi se formează o coeziune. Această coeziune înseamnă o forță imensă, e coeziunea unei familii, coeziunea unei nații, a unei lumi. Defectul acestei coeziuni sau răul, războaiele, aceste conflicte care duc la dezastre și la tot ceea ce devine inimaginabil, Doamne ferește dacă se întâmplă din nou în lumea noastră.
Einstein spunea că al Treilea Război Mondial se va face cu bâta. Voia să spună prin asta că omenirea se autodistruge prin forțele pe care le-a creat și că probabil, undeva în vreo grotă, cineva a rămas acolo încă nedistrus și va relua civilizația de la momentul bâtei. Sperăm să nu ajungem acolo. Eu cred că dacă am avea un război nuclear, se și spune, nu e nevoie să detonezi toate bombele nucleare care s-au creat, e suficient prin simpatie, la temperaturile alea imense. Dar eu sper că omenirea va găsi această înțelepciune pentru a supraviețui. Pentru niște fleacuri, de fapt, este orgoliu. Orgoliul este cel care ne face să ne luptăm, să ne urâm”, spune Dumitru Constantin Dulcan.
Constantin Dulcan este de profesie medic militar, cu specializările neurologie și psihiatrie. A condus secția de neuropsihiatrie a spitalului Militar Central din București, apoi clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă începând cu 1993.
De asemenea, a fost conferențiar universitar din 1993 și apoi profesor universitar din 1998, a predat la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, unde a fost șef al catedrei de neurologie.
Este membru al unor societăți științifice naționale și internaționale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizația Internațională de Cercetare a Creierului), precum și președinte al Societății Române de Acupunctură.
Cartea sa – „Inteligența materiei” – a fost distinsă în 1992 cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”.
Urmărește interviul integral cu Dumitru Constantin Dulcan, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene: