Ecaterina Andronescu a explicat, la podcast „ALTCEVA cu Adrian Artene”, de ce apar diferențele mari între prima corectură și nota de la contestație
This browser does not support the video element.
De ce apar diferențele mari între prima corectură și nota de la contestație a fost una dintre temele abordate în cel mai recent episod al podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, care a avut-o invitată pe Ecaterina Andronescu, „mama” învățământului românesc.
Vorbind despre examenul de bacalaureat, Adrian Artene a arătat că aproape „49.000 de note din sesiunea din vară au fost greșite și modificate după contestații, doar 5% au rămas aceleași”.
De ce diferențe mari între note, explicațiile fostului ministru
Astfel, cunoscutul jurnalist a vrut să afle dacă nu cumva ar fi indicată și schimbarea metodologiei corecturii, având în vedere numărul mare de note modificate după rezolvarea contestațiilor.
„Ba da”, a răspuns din prima Andronescu. Iată cu ce explicații a venit fostul ministru:
„Acum, Ministerul Educației a vorbit de faptul că s-a făcut o corectură digitală. În realitate, au fost scanate lucrările și trimise pe Internet în locurile în care lucrările au fost corectate, ca profesorii să nu poată să cunoască scrisul elevilor, ceea ce, după părerea mea, este exclus.
Au apărut situații neplăcute, când un elev de clasa a VIII-a, la Evaluare Națională, a luat prima notă 3,75, după recorectare nota a fost 9,75. Bănuiesc că nu i-a fost trimisă toată lucrarea (n.r. – profesorului care a corectat). Și, atunci, sigur, corectorul n-a avut toate paginile din lucrarea respectivă.
Cred că la această scanare ar trebui să fie doi, un operator și un observator, ca să fie atent la foi.
Am mai observat că subiectele încearcă să se pondereze din ce în ce mai sus, cu subiecte de test grilă. Dacă se ajunge la teste grilă, iar la matematică lucrul acesta este posibil, atunci rezultatul poate fi dat imediat”.
Cine este Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu este, în prezent, președinte al Senatului Universității Politehnice din București.
Din 22 decembrie 2008 și până pe 1 octombrie 2009 a fost ministrul Educației, Cercetării și Inovării în Guvernul Boc. Trei ani mai târziu, pe 2 iulie 2012, a devenit din nou ministru al Educației și Cercetării, poziție pe care a deținut-o până pe 21 decembrie 2012.
Ecaterina Andronescu a avut, în total, patru mandate de ministru al Educației și este una dintre cele mai importante figuri politice autohtone.
„Altceva”, un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare
„Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul.
E „Altceva”, un podcast săptămânal – în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 -, în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele.
Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică.
A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.
Urmăriți ediția integrală a podcastului:
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.
CITEȘTE ȘI: