Carnea de pește, cunoscută pentru aportul bogat în nutrienți vitali și uleiuri esențiale Omega-3, este una dintre cele mai apreciate și recomandate alimente, însă profesorul Leon Dănăilă a explicat în podcast-ul „Altceva” cu Adrian Artene, de ce acest preparat este recomandat să fie consumat cu moderație. Excescul ne poate aduce probleme mari de sănătate.
Profesorul Leon Dănăilă a spus că, deși o alimentație sănătoasă este un factor important în menținerea sănătății, ea nu este suficientă de una singură.
El a menționat câteva regimuri alimentare considerate benefice pentru sănătate precum cel: mediteranean, Okinawa sau japonez, care face minuni împotriva hipertensiunii arteriale și este un catalizator pentru diabet.
Dănăilă a explicat că dieta mediteraneană, bogată în pește, fructe de mare, legume și fructe, a fost clasată pe primul loc într-un concurs recent, însă această dietre trebuie ținută cu moderație.
Profesorul recomandă consumul moderat de carne de pește pentru aportul de vitamina B-12, esențială pentru creier, însă trebuie avut în vedere un aspect foarte important.
„Din cauza faptului că foarte mult mercur s-a răspândit în apele din oceane și în apele curgătoare și poate să ducă la apariția hidrargirismului, boala provocată de acest mercur. În general, carnea de pește este foarte recomandată, a fructelor de mare, a legumelor.
Să știți că dacă mâncați numai legume și fructe, nu rezolvați problema și n-o să puteți să trăi prea mult. Trebuie și puțină carne. În carne se găsește vitamina B-12 care este foarte benefică pentru creier, dar nu trebuie de făcut exces. Trebuie să adaptezi comportamentul la necesitățile organismului”, a adăugat profesorul Dănăilă, în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.
Vă recomandăm să citiți și: