Prima pagină » Emisiuni » Altceva Podcast » Stareța singurei mănăstiri ortodoxe din Elveția: „Chiar dacă Dumnezeu nu ne dă ceea ce cerem, tot trebuie să ne bucurăm. Asta ne aduce libertate”

Stareța singurei mănăstiri ortodoxe din Elveția: „Chiar dacă Dumnezeu nu ne dă ceea ce cerem, tot trebuie să ne bucurăm. Asta ne aduce libertate”

În comuna Les Sciernes d’Albeuve din Elveția, de mai mulți ani, funcționează singura mănăstire ortodoxă din Elveția, „Acoperământul Maicii Domnului”. În ediția din această săptămână a podcastului „ALTCEVA”, Adrian Artene stă față în față cu Maica Antonia, stareța lăcașului de cult.

Dialogul în sine este o lecție deschisă despre RUGĂCIUNE, DUMNEZEU, SFINȚI și MINUNI.

Maica Antonia afirmă, în podcastul din această săptămână al lui Adrian Artene, că atunci când îi cerem lui Dumnezeu un anumit lucru trebuie să facem acest lucru „cu o inimă curată, crezând că vom și primi ceea ce cerem”.

„Dacă Dumnezeu ne dă, ne bucurăm. Dacă Dumnezeu nu ne dă, iarăși ne bucurăm, rămânem în aceeași stare de pace. Nu e ceva, nu ne încrâncenăm să primim ceea ce cerem și asta duce către libertate”, afirmă stareța singurei mănăstiri ortodoxe din Elveția.

„Încrâncenarea e ceva negativ, pentru că eu îmi pierd liniștea, îmi pierd pacea”

„Dacă eu cer ceva, adică trebuie să cer ceva cu credință că mi se împlinește, trebuie să am acea bărbăție și dorință de a face, de a împlini lucrurile, de a le rândui – sigur nu stau și aștept să-mi pice din cer sau ca Dumnezeu să facă. Eu îi cer lui Dumnezeu, eu îmi vărs sufletul înaintea lui Dumnezeu și dacă Dumnezeu crede că lucrul e bun, el împlinește.

E o diferență între încrâncenare și stăruință. În stăruință, atunci eu stărui în a cere ceva, dar o cer oarecum liber, pentru că dacă lucrul nu se întâmplă, nu se schimbă nimic. Or, încrâncenarea e ceva negativ, pentru că eu îmi pierd liniștea, îmi pierd pacea, ne tulbură”, spune invitata lui Adrian Artene din această săptămână.

Cum să vorbim cu Dumnezeu ca să ni se întâmple MINUNI

Față în față cu Maica Antonia, Adrian Artene a reușit să-și conducă invitata „Altceva” într-o discuție utilă și profundă despre adevărata relație cu Dumnezeu, despre cum să ne adresăm lui, dar și Sfinților despre care spune că ne sunt mereu alături și ne sprijină de fiecare data când le cerem corect și coerent ajutorul. În plus, Maica Antonia a explicat de ce moartea nu trebuie privită ca un sfârșit și că, de fapt, este o trecerea de la viața de aici, din Valea Plângerii, la viața de dincolo, care este cu adevărat un Rai.

Un capitol extrem de important în discuție a fost „scris” în jurul conceptului „Minune” și cum este indicat să ne rugăm ca să avem parte de minuni în viața noastră.

Cuvintele sunt prea puține pentru a scoate la Lumina Vieții cele împărtășite de stareță. De aceea, ești invitat să te bucuri de toate cele spuse, predate, explicate direct din lăcașul de cult din Les Sciernes-d’Albeuv.

Istoria locului

În 2013, în micul sat montan Les Sciernes-d’Albeuve din districtul Gruyère al cantonului Fribourg din Elveția, s-a stabilit o comunitate monahală românească ortodoxă, condusă de sora Antonia, trimisă în Elveția de Iosif Pop, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Române pentru Europa de Vest și de Sud.

Sub numele de „Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului”, această comunitate de maici  și-a găsit liniștea spiritual și menirea în această localitate, situată la unsprezece kilometri sud de orașul Bulle.

Întregul podcast cu Maica Antonia poate fi urmărit aici

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și