Marius Florea Vizante a vorbit despre momentele dure din viața personală. Ce BOALĂ i-a descoperit fiicei sale, în urmă cu 10 ani (VIDEO)

Publicat: 18/08/2024, 16:25
Actualizat: 18/08/2024, 17:12

Actorul Marius Florea Vizante, invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA din această săptămână, a vorbit și despre momente mai puțin plăcute din viața sa. Unul dintre ele este legat de fiica sa, despre care a descoperit că e bolnavă.

„Acum vreo 10 ani am aflat că fiica mea are diabet. Din păcate, copiii fac doar diabet de tip 1, ceea ce înseamnă insulino-dependent. De principiu, e foarte simplu… trebuie să administrezi insulină ca să echilibrezi carbohidrații pe care îi conține organismul. E, calculul ăsta este extraordinar de greu și durează o veșnicie, mai ales când e vorba de un copil. Dislocă și un adult pentru asta, drept pentru care a trebuit să ne sacrificăm unul dintre părinți, să ne sacrificăm timpul pentru gestionarea diabetului copilului. Și, evident, a aflat și ea. Și asta a fost o perioadă cam de doi, atât a durat până când ne-am lămurit. Am studiat, am citit, am vorbit cu foarte mulți doctori, chiar am citit lucrări… să înțelegem ce e asta, cum putem face cel mai bine.

Și aici am structurat foarte bine chestia asta: avem o situație… cum scoatem maximum din ea?! Și cred că nu scoatem maximul, dar scoatem cât se poate de bine, deocamdată, pentru că fiica mea este perfect viabilă. E un copil minunat, un copil care învață bine, care se distrează bine, care gândește sănătos, care e iubit de toți prietenii și colegii. Sigur că ne mângâiem cu ideea că vom fi făcut și noi ceva bine dacă copilul e așa de reușit. Și pe deasupra e și talentată. E foarte muzicală și de vreun an și ceva s-a început să se ocupe serios de treaba asta. Studiază, face cursuri, să recupereze față de cei care au făcut muzică de mici și ambițiile ei sunt să urmeze cariera muzicală”, a explicat Marius Florea Vizante, la podcastul Altceva.

„Sunt alte boli mult mai cumplite și care nu pot fi ținute sub control. Ce vreau să spun, însă, este că oamenii nu știu. Sunt două boli total diferite care au același nume. Diabet. Diabetul pe care îl fac vârstnicii e doar o dereglare a, să zicem, pancreasului și fluctuează nivelul de glicemie în sânge și se ține cu dietă, cu pastile, și-așa mai departe. Diabetul de tip 1, cel în care e nevoie să administrezi insulină din afară, e de fapt tot cu totul și cu totul altă boală și n-are nicio legătură cu … «ai mâncat prea multe dulciuri când era mic». E o boală autoimună, pur și simplu pancreasul și auto-distruge celulele care trebuie să secrete insulină. Și noi trebuie să dăm insulina din afară. Spun asta pentru că e o chestiune și de bully și de discriminare, de lipsă de educație a oamenilor, și te trezești creodată stigmatizat. (…) Cu prostia e mai greu. Aia e, mai degrabă, e o boală”, a completat el.

La un moment dat, realizatorul podcastului l-a întrebat dacă în acea perioadă s-a certat cu Dumnezeu.

„Eram pe punctul, dar m-am trezit foarte repede și mi-am dat seama că e un plan și aici, că am ce învățat din asta. Și din această suferință, că a fost o suferință, adică în vreo 2-3 ani de zile eu n-am mai scos niciun spectacol nou, pentru că nu puteam să mă duc zilnic la repetiții, pentru că trebuia să fug,,, dacă se întâmpla ceva, să intervin și să învăț. Și atunci am cerut înțelegere de la teatru să joc doar spectacole, și ele nu erau puține, dar fără să mai intru într-un spectacol nou, ca să vin seara la spectacol, dar în timpul zilei să mă ocup de copil. Soția, la fel, a lucrat mult mai puțin, pentru că trebuia să stea tot timpul. Au existat vreo 4-5 ani în care n-a existat o noapte nedormită, pentru că noaptea copilul doarme, dar tu trebuie să-i monitorizezi glicemia, să-i administrezi insulină ș.a.m.d. Și, cu rândul, ne sculam fiecare cel puțin o dată, de două ori pe noapte, ori – pentru cine nu știe – una dintre cele mai perfide metode de tortură este privarea de somn”, a explicat actorul Marius Florea Vizante.

Actorul, care pe 12 august a împlinit 56 de ani, își amintește în timpul discuției cu jurnalistul Adrian Artene despre începuturile sale în arta teatrală, despre cumpene, dar și despre realizări, despre oamenii care i-au fost alături și nu încetează să le fie recunoscători părinților lui pentru cariera pe care o are astăzi.

Despre Marius Florea Vizante s-au spus și s-au scris multe, însă înainte să vă invităm să-l urmăriți în discuția cu Adrian Artene, ne-ar plăcea să aflați ce au de spus, la adresa actorului, 3 personalități cu un cuvânt greu atunci când vine vorba despre activitatea teatrală, dar și cea cinematografică din România.

„Vizante e omul care face un copil, își cumpără apartament și creează rolul vieții lui în timpul cât trag eu aer în piept să strig «Motor!»” – Nae Caranfil

„Unul dintre cei mai străluciți studenți pe care i-am avut este în acest moment un actor complet, original și căruia îi prevăd un mare viitor” – Gelu Colceag

„E un actor cu o candoare a talentului deosebită și ar fi păcat să și-o irosească din cauza nerăbdării” – Magdalena Boiangiu, critic de teatru

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO O descoperire în Scoția ar putea elucida unul dintre cele mai mari mistere ale...
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar...
Columa lui Traian, clădită la Roma cu aurul dacic. Cât de reală este povestea războaielor...
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Misterioasa moarte a lui Mozart: de ce boală suferea! A decedat la 35 de ani...
Super Lună Albastră, mâine în România. Cum apare fenomenul şi de unde poate fi văzut
18 august 2024, ziua în care o legendă s-a ridicat la ceruri. Alain Delon a...
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Scade valabilitatea permisului auto? Guvernul a dat aviz pozitiv acestei legi
Preşedintele din Belarus anunţă că o treime din armată a fost trimisă la graniţa cu...
Viața de FILM a lui Alain Delon! A trăit printre gangsteri și prostituate
Simona Halep a renunțat. Chiar ea a confirmat vestea: Așa am considerat eu că e...
Încurcate sunt căile dragostei. Sufletul lui Alex Bodi rupt între două femei
Descoperirea incredibilă făcută de un pompier din Bistrița-Năsăud. Cum a putut găsi o icoană a...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe...
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Chinezii susțin că au creat aurul mai rezistent