MIEREA adăugată în lichid fierbinte devine toxică? Marius Tecșan demontează mitul, în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Publicat: 25 08. 2024, 13:52

This browser does not support the video element.

Mierea poate deveni toxică, în condițiile în care este adăugată în lichid fierbinte? Marius Tecșan, apicultor cu acte în regulă, a demontat acest mit, precizând care ar putea fi momentul perfect în care să se adauge acest produs apicol în băutură. Vă invităm să urmăriți noul episod al podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, care este disponibil deja de sâmbătă, 24 august 2024.

Poate deveni mierea toxică, atunci când este adăugată într-un lichid fierbinte? Este o întrebare pe care multe persoane și-au adresat-o, de-a lunul anilor. Unii specialiști susțin că acest obicei ar putea avea efecte negative asupra organismului. Alții susțin că mierea nu devine toxică, dacă o adaugi în cafea sau ceai fierbinte. Totuși, când ar putea fi momentul perfect în care băutura să fie îndulcită cu produsul apicol? Marius Tecșan, apicultor cu acte în regulă, a explicat, în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, când putem pune miere în băutura fierbinte.

„Mierea poate fi consumată într-un lichid fierbinte? Susțin unii că devine toxică dacă este pusă fie într-o cafea fierbinte, fie într-un pahar de ceai. Și se recomandă, până când mierea se adaugă în acel lichid, să se lase cana respectivă să se normalizeze, cumva, temperatura. Care este adevărul?”, a întrebat Adrian Artene.

Vezi și Cum scoatem rapid și ușor un ac de albină, după înțepătură? Explicațiile lui Marius Tecșan, în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene

Vezi și „ALTCEVA” cu Adrian Artene. Marius Tecșan, deținător a 150 de familii de albine, ne dezvăluie cum să recunoaștem mierea naturală

Mit sau realitate: poate mierea să devină toxică, dacă o adăugăm în lichid fierbinte?

Apicultorul Marius Tecșan a explicat că mierea nu devine toxică, însă își va pierde toate proprietățile, dacă o adăugăm în lichid fierbinte. „Omul-albină” le recomandă oamenilor să adauge acest produs apicol în băutura lor, în momentul în care se poate ține mâna timp de 5 secunde pe cană.

„Mierea nu este bine să o ridicăm peste 40 de grade. Nu devine toxică, în schimb își pierde toate proprietățile. Și nu vrem să avem un îndulcitor, vrem să ne bucurăm de miere, cu toate proprietățile ei. Eu le recomand oamenilor, în momentul în care putem ține 5 secunde mâna pe cană, atunci este potrivit să punem mierea”, a explicat Marius Tecșan.

Potrivit datelor Eurostat, România se află pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din Uniunea Europeană.

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene 

Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.