Deschizând subiectul concertului trupei Coldplay, care a ținut capul de afiș al presei mondene din România, Adrian Artene a vrut să știe de la invitatul său în „Altceva”, podcastul difuzat sâmbătă, 12 octombrie, de la 19:00, „cum ai interpretat acel tablou” despre care s-a discutat în toată vara. A fost o referire, evident, la prezența pe scenă a controversatului cântăreț Babasha.
Mike Godoroja scrie istoria muzicii din România, iar talentul, dar și inspirația artistică l-au ajutat să se păstreze actual pentru publicul său mai bine de 25 de ani.
În calitate de muzician și promotor al muzicii de calitate, artistul a adunat în palmares peste opt albume și sute de concerte în România, dar și participări la festivaluri internaționale în Belgia, Franța, Olanda sau Ungaria.
„După părerea mea, când ești într-o zonă de hiperpopularitate, este obligatoriu să iei în calcul comanda politică. Ce este politica? Felul în care eu comunic maselor, manipulez masele, mă adresez maselor. Ei nu erau acolo într-o sală de teatru.
Cred că nu și-au făcut treaba. Deși eu o cunosc pe organizatoare și ea mi-a spus că le-a comunicat să facă și o altă alegere, ei nu și-au făcut lecția cum trebuie. O astfel de formație, care și-a făcut lecția cum trebuie, a fost Metalcica. Și Metallica a cântat o piesă românească, dar au ales «De vei pleca», de la Iris. Deci, s-au uitat numai la numărul de vizualizări (n.r. – pe paginile de social media). Ok, în SUA, Germania, numărul de vizualizări pe Youtube reflectă showbizul acelor vremuri, dar la noi, în România, nu-l reflectă corect. Dacă stăteau puțin să analizeze cultural, aveau de unde să aleagă. Dau două exemple pe care eu le respect – Smiley, un muzician pop impecabil, sună bine, are priză imensă, are spectacole bune, și Irina Rimes”, arată Mike Godoroja.
„Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul. E ”Altceva”, un podcast săptămânal – în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 -, în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele.
Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică. A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.
CITEȘTE ȘI: