Nepotul lui Emil Cioran, Șerban Stavrescu, a fost invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA. El a vorbit despre legătura pe care a avut-o cu „spioana lui Hitler”, Veturia Goga.
„Am avut șansa să cunosc toată protipendada rășinarului, adică pe Cioran, pe Veturia Goga, pe care am vizitat-o la Ciucea și, la brațul meu, a urcat toate cele șapte trepte ale iubirii, adică treptele erau exact anii pe care i-a trăit Octavian Goga. Am urcat, mi-a arătat mausoleumul.
M-a îndrăgit foarte mult, a fost o femeie deosebită.
Am cunoscut-o și pe ea, din partea lui Goga, iar din partea familiei Baccianu, care a avut șapte generații de preoți, l-am cunoscut pe inginerul Șerban Baccianu”, a povestit Șerban Stavrescu, la podcastul ALTCEVA.
Emil Cioran s-a născut pe 8 aprilie 1911 în comuna Răsinari, județul Sibiu, și a decedat pe 20 iunie 1995, la Paris.
A început la 17 ani studiul filosofiei la Universitatea din București. A fost coleg cu Constantin Noica și Mircea Eliade, printre profesorii săi aflându-se Tudor Vianu sau Nae Ionescu.
În 1937 a plecat la Paris cu o bursă a Institutului Francez din București, care i se va prelungi până în 1944. În 1940 a început să scrie ‘’Îndreptar pătimaș’’, ultima sa carte în limba română, limbă pe care a abandonat-o în favoarea francezei. Varianta definitivă a Îndreptarului a fost încheiată în 1945, anul în care Cioran s-a stabilit definitiv în Franța.
După retragerea cetățeniei române de către autoritățile comuniste, marele filosof a trăit la Paris ca apatrid.
Şerban Stavrescu, de profesie inginer constructor, a intrat în familia Cioran prin intermediul lui Aurel Cioran (fratele bun al filosofului), cu care mama sa s-a recăsătorit în 1979. Prin intermediul tatălui vitreg, Șerban Stavrescu a moştenit manuscrise, bunuri dar şi legendele nescrise ale familiei.