VIDEO. Secretele auto-vindecării dezvăluite de Vasile Păun, celebrul antrenor holistic: „În primul rând, trebuie să părăsim starea de victimă”
This browser does not support the video element.
Vasile Păun, celebrul antrenor holistic, a dezvăluit, în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene care sunt secretele „auto-vindecării”. În primul rând, trebuie să renunțăm la ipostaza de victime în fața bolilor și a problemelor. În al doilea rând, vindecarea vine din interior, pentru că „ce văd în exterior este doar o oglindă, o proiecție a propriului meu interior”.
„În primul rând capacitatea de a ne auto-vindeca este reală, este la purtător și e foarte benefic să înțelegem că sistemul nostru imunitar este proiectat să rezolve orice aspect discordant, dacă îi dăm și energia necesară, dacă îi dăm și atenția necesară. Apoi, puterea de a ne imagina ceea ce nu este deja vizibil. Este o mare putere de a crea frumos în noi și în jurul nostru, să ne creăm viitorul și prezentul în nota mult mai împlinitoare decât apare momentan. Practic, cât timp rămânem prizonieri ideii de a vedea ce este și vorbim mult doar despre ce este evident că ceea ce este se întărește și rămâne acolo fixat. Și atunci e necesar să începem să vizualizăm și să vorbim mult mai mult și despre ce este posibil, și despre invizibil și despre ce este pre-vizibil, despre spre ce ne îndreptăm”, a explicat, la podcastul ALTCEVA, Vasile Păun.
„Interiorul meu este cel care generează exterior”
„Această idee de invizibil pentru că, de fapt, acest invizibil determină vizibil la lumea noastră, a gândurilor noastre. Lumea simțirilor lăuntrice interioare este cea care generează efecte. Interiorul meu este cel care generează exterior. Ce văd în exterior este doar o oglindă, o proiecție a propriului meu interior. Am identificat până acum două așa-zise puteri secrete: prima putere de ne vindeca, de a ne regenera, iar a doua putere de a ne imagina și de a crea dorit și de a fi și contributori în a ne susține un viitor colectiv. Adică o nouă realitate socială, o nouă linie de destin colectiv în comunități, la nivelul neamului poate să apară când suficient de mulți dintre noi aleg să vadă cu alți ochi ce este posibil, să își dorească o altă realitate, să trăiască în interior și să fie și între ei așa, într-un soi de relație de înțelegere a faptului că un grup de oameni animați de o conștiință mai înaltă pot să determine o schimbare semnificativă”, a explicat antrenorul holistic, în podcastul lui Adrian Artene.
„Toată puterea de rezolvare este la în interior”
„Aș spune că mai bine de trei sferturi dintre noi, românii, în mod particular, în diverse situații de viață, cu multă ușurință accesăm o stare de victimă. Și este e un fel foarte important de a înțelege că a fi fericit înseamnă în primul rând a înțelege când devii victimă, când te comporți ca o victimă în propria viață. Și cel mai comun și la îndemână exemplu de victime, indiferent de statutul social, de banii pe care îi avem, de educația pe care o avem, atitudinea pe care o avem atunci când apare o boală, apare o discontinuitate, apare ceva neprevăzut, apare o incertitudine cu privire la viitor, toate aceste elemente: boala, neputința, suferința, discontinuitățile, imprevizibilul.
Vasile Păun explică faptul că „noi le considerăm agresori, agresor la adresa stabilității, siguranței noastre” și atunci „noi îmbrăcăm haina victimei care se retrage”.
„O victimă, de regulă, nu acceptă situația. Boala e un agresor, deci nu accept. Vorbesc despre lucrul ăsta și întăresc lucrul ăsta. Apelez la diverși salvatori care, chipurile, ar putea să mă rezolve. Când toată puterea de rezolvare este la în interior. Și ori de câte ori tratezi toate aceste situații de viață cu această credință că sunt factori care mă agresează, eu mă comport ca o victimă. În concluzie, boala sau orice altă formă de suferință e necesar să o privim dincolo de o formă de agresiune. Boala nu este un agresor”, susține specialistul.
Conform sursei citate, momentul în care o persoană se îmbolnăvește, „este un semnal clar că este necesar să schimb ceva, să părăsim starea de victimă”.
„Rețeta” auto-vindecării
„În primul rând e important să înțeleg cauza, sistemele curente de tratare cel mult ameliorează efectele. Există dicționare cu cauze mai subtile, cauze de natură emoțională, cauze de natură subtilă, spirituală. În momentul în care înțeleg cauza și sunt dispus să schimb comportamentul, am creat contextul favorabil. Și apoi e important să accept suferința, neputința, boala, în sensul că nu mă revolt, nu o contest. Deci noi de câte ori ne apar astfel de lucruri, noi rezistăm în fața vieții și luptăm”, spune Vasile Păun.
„Un șir lung de comportamente nepotrivite au condus la situația asta, pe care o văd așa la un moment dat. Și e important, folosind o altă putere despre care am vorbit, cea de imaginație, să-mi imaginez că sunt deja sănătos. Nu ne referim strict la boala pe care noi o înțelegem într-un într-un limbaj medical.
Trăim emoții de joasă frecvență, de îngrijorare, de furie, de neîncredere, de mânie sau gânduri constant. Cei care au o energie psihică excesivă trăiesc într-o lume a gândurilor și se mută cu atenția inconștient, de cele mai multe ori de la un gând la altul.
Mintea unor astfel de ființe este ca o „minte-maimuță” în care vine un gând și te trezești într-o poveste. Faci duș, dar tu nu simți apa, nu simți mirosul gelului, nimic de acolo, pentru că tu te gândești la ceva din trecut sau la ceva din viitor. Practic mergi pe stradă, nu auzi sunetele, nu auzi mirosurile, nu percepi realitatea, nu simți nimic în interiorul tău. Pentru că trăiești într-o lume mentală având aceste simptome”, adaugă sursa menționată anterior.
Cine este Vasile Păun, celebrul antrenor holistic
Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA difuzat sâmbătă, 22 iulie.
Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale.
Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.
Urmărește podcastul integral cu Vasile Păun doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.
Sursa foto: captură video