Actorul Adrian Titieni a fost invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA. Printre altele, el a vorbit și despre debutul său în actorie și despre interacțiunea cu regretatul Marin Moraru.
El povestește că era încă în Armată, după admiterea la Facultatea de Teatru, când a fost căutat de Moraru pentru un rol.
„Eram în Armată, am făcut 9 luni, termen redus, pentru că intrasem la Teatru și ne-au dus la munci, la drum subțire. Și, mă rog, dimineața la 5 erai pe câmp, seara la 6 cădeai din picioare și la un moment dat a venit un locotenent care a zis «Bă, care ești Titieni?». «Eu sunt, să trăiți”». «Și de ce te caută Marin Moraru?» Am spus că nu știu. M-am emoționat. Nu știa că sunt la teatru. I-am spus că am intrat la Teatru cu 6,75. Era un singur loc la incorporabili la vremea respectivă, asta era nota. «Băi, dar ăia de 10 unde sunt?» Am zis că sunt pe altă tarla. Și am avut bucuria asta vanitoasă că venise Marin Moraru, era ultracunoscut, un zeu. Și ne-am izolat undeva într-o sală și mi-a dat să citesc textul ăla, Harap Alb, am dat un fel de casting, tremurau toate. Și când a zis «da, el e», a fost o bucurie inconfundabilă.
Ăsta a fost primul rol. M-am întors după Armată la București, am repetat puțin și din timpul stagiului militar și în toamnă am debutat, dar eram un neprofesionist și nu m-am împăcat foarte tare cu condiția. Sigur, orice amator are entuziasm, determinare, face foarte multe lucruri, dar profesionalismul înseamnă niște reguli pe care trebuie să le dobândești în școală. Nu simțeam că îmi iese. Dar cred că a fost un eșec care mi-a calibrat într-un fel sau altul viitorii pași”, povestește Adrian Titieni.
Actorul Adrian Titieni a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 10 iunie.
Născut pe 6 iunie 1963, Adrian Titieni a absolvit in anul 1988 cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa regretatului profesor Mircea Albulescu.
Din 1989, este conferențiar doctor universitar, șef al catedrei „Artei actorului” la UNATC, iar până în 2016 a fost rectorul UNATC.
Timp de doi ani (1993-1994), a lucrat în TVR ca realizator în cadrul Departamentului Educație–Știință, iar în perioada 1996-1997, a fost consilier la departamentul de Relații Publice al Președintiei României.
Ca actor, Adrian Titieni a jucat în aproape 100 de producții cinematografice, printre care în ”Bacalaureat” (premiat la Cannes pentru cea mai bună regie) ori în serialul Vlad (unde l-a interpretat pe Iordache), ”Tata mută munții” sau ”Moartea domnului Lăzărescu” în rolul doctorului Dragoș Popescu.
În 2012, i s-a acordat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea personajului Doctorului Crișan din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții.
Urmărește podcastul integral cu Adrian Titieni doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.