Ana Maria Păunescu dezvăluie lupta tatălui său, Adrian Păunescu, cu NEDREPTĂȚILE și moștenirea revistei „Flacăra” | ALTCEVA cu Adrian Artene

Publicat: 14/07/2024, 13:00

Într-un episod emoționant al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, Ana Maria Păunescu, fiica renumitului poet și politician Adrian Păunescu, a discutat despre numeroasele nedreptăți pe care tatăl său le-a suferit de-a lungul vieții. Ea oferă o imagine detaliată a provocărilor care i-au marcat cariera și cum acestea l-au afectat profund.

Nedreptățile împotriva lui Adrian Păunescu

Ana Maria Păunescu își amintește de nedreptățile majore pe care tatăl ei le-a îndurat, inclusiv acuzațiile nefondate care l-au urmărit de-a lungul timpului. Una dintre cele mai dureroase acuzații a fost aceea că Adrian Păunescu ar fi intrat în politică din interes personal, o percepție falsă care l-a afectat profund.

„Ascultam acum vorbindu-se despre nedreptăți, nedreptățile create față de Adrian Păunescu. Și au fost multe nedreptăți, în sensul în care, iată una dintre ele, acuzat că este mânat spre politică intr-un interes personal. Da, au fost nedreptăți care l-au durut, peste care n-a putut să treacă. Îl durea foarte tare lipsa asta de înțelegere a oamenilor față de el, îl durea foarte tare imposibilitatea lui de a se lupta pe cât mai multe fronturi,” a spus fiica regretatului poet.

Impactul campaniei electorale din 2008

Un moment crucial în viața politică a lui Adrian Păunescu a fost campania electorală din 2008. Ana Maria descrie cum, deși a câștigat alegerile pentru un post de senator, a fost în mod injust eliminat din funcție din cauza unui sistem de redistribuire inechitabil. Această experiență l-a marcat profund și a avut un impact negativ asupra energiei și determinării sale.

„În 2008, de exemplu, când a candidat din nou pentru un post de senator, el a câștigat postul, a ieșit pe locul întâi, dar era povestea cu redistribuirea și a ieșit pe locul al treilea. I s-a părut o mare nedreptate,” a reamintit aceasta.

Moștenirea revistei Flacăra

Un alt aspect semnificativ al vieții lui Adrian Păunescu a fost revista Flacăra. După 1990, regimul democratic a refuzat să permită continuarea revistei sub acest nume, ceea ce a reprezentat o altă mare nedreptate pentru poet. În ciuda acestor obstacole, Adrian Păunescu a găsit o modalitate de a-și continua munca, redenumind publicația „Flacăra lui Adrian Păunescu”.

„A lucrat-o până în ultima clipă. Și în cazul revistei Flacăra a fost o nedreptate. S-a înregistrat inițial cu numele Flacăra, iar el în anul 2000, când a început o colaborare nouă, începuse o nouă emisiune cu nou post de televiziune, atunci și-a dorit să reia și revista și văzând că nu o mai poate numi Flacăra, a zis că o va numi Flacăra lui Adrian Păunescu,” a spus ea.

Determinarea și rezistența lui Adrian Păunescu

În ciuda multiplelor obstacole și nedreptăți, Adrian Păunescu a rămas un om hotărât și dedicat misiunii sale. Ana Maria subliniază că, indiferent de dificultățile întâmpinate, tatăl ei a continuat să lupte pentru valorile în care credea și pentru dreptatea socială. Această reziliență și determinare sunt moșteniri pe care Ana Maria le continuă prin munca sa cu revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”.

„Așa cum eu, dacă vreodată cineva va reuși să-mi interzică să scot revista Flacără a lui Adrian Păunescu, am vestea proastă că o voi re-numi și se va numi Flacăra lui Păunescu, fiind și eu tot un Păunescu, cred că e o datorie a mea ca această revistă, atâta timp cât o să pot, să nu se stingă,” a declarat Ana Maria.

Podcastul integral poate fi vizonat aici:

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Bianca Dogaru
Bianca este absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dosarul Biancăi Drăgușanu. Două persoane au fost reținute, 700 de haine au fost ridicate după...
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Dentista din Brăila ucisă în cabinet s-a luptat cu agresorul ei. Ce s-a descoperit la...
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de...
Lena, soția lui Gabi Enache, mai apetisantă ca oricând! Nu se sfiește să pozeze provocator...
Misterul se adânceşte în cazul morţii stomatologului Marina Gavril. Anchetatorii caută singurul lucru care lipseşte...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Germania va reduce ajutorul militar pentru Ucraina în 2025, în ciuda posibilităţii ca Trump să...
De ce poartă ALB jucătorii de la Wimbledon? Mulți știu GREȘIT!
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Insula Iubirii, sezonul 8. Cum arăta ispita Marcel Andrei fără tatuaje și barbă. Bărbatul era...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină...
Delia, look total neașteptat la Electric Castle 2024. Cântăreața a făcut show pe scena festivalului
BANCUL ZILEI. Profa: – Bulă, te-am rugat să desenezi o vacă și iarbă. Văd doar...
Un nou experiment sugerează că suntem singura civilizație inteligentă din galaxie