Dr. Simona Carniciu, doctor în științe medicale și medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice și medicină de familie, a vorbit, în emisiunea „Înapoi în Viitor”, prezentată de Andreea Perminova, despre modul cum poți să ai grijă de ficatul tău în perioada sărbătorilor.
„Dacă ne-am dat ficatul peste cap cu totul felul de alimente tradiționale de sărbători nu strică să apelăm și la suplimente. În timpul sărbătorilor, când ai ținut post 40 de zile, și ai mâncat sălățele cu un pic de pâine și vii și mănânci lebăr, caltaboș, ia și un supliment pentru bilă, ca să o ajuți un pic.
Apoi, poți lua suplimente ca să îți regenerezi ficatul sau poți să adopți un regim de re-echilibrare, în care să mănânci o dată în zi produse de origine animală. Și atunci se va regla singur ficatul.
Ficatul are o capacitate de regenerare fantastică, dar trebuie să-l lași în pace. Dacă e tot timpul cu bum-bum, nu mai are când”, a spus medicul, la emisiunea „Înapoi în Viitor”, difuzată de CSID.
Vă recomandăm să citiți și: Alexandru Voicu, la „Înapoi în viitor”: „Când aveam 15 ani am deschis un cont de brokeraj pe numele bunicii și am început să tranzacționez”
Ea a punctat că este bine ca oamenii să se orienteze către suplimente de mai bună calitate, „care nu se reflectă tot timpul în preț sau în cutia fastuoasă”.
„Sunt fabrici românești care produc produse sănătoase, cu ingrediente naturale, care aduc în farmacii sau magazine naturiste produse de foarte bună calitate, la prețuri foarte mici, pentru că nu investesc mulți bani în ambalaje.
Nu pot să spun despre un supliment că e mai bun. Trebuie încercate să vedeți cu care vă simțiți mai bine. Trebuie să aibă ingrediente naturale. Sunt companii consacrate care fac suplimente”, a adăugat medicul.
Vă recomandăm să citiți și: VIDEO | „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” | Ioana Filipescu despre copilărie, credință și cultură: ”Bunica paternă a fost persoana care m-a influențat cel mai mult”