Dragoș Anastasiu dezbate cele mai cunoscute MITURI despre BANI. „M-am născut sărac și știu să apreciez fiecare EURO”

Publicat: 06/10/2024, 17:15

Poveștile de succes continuă să fie conținut în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, iar sâmbătă, 5 octombrie, jurnalistul a stat față în față cu Dragoș Anastasiu, unul dintre multimilionarii României care, după ce ani de zile s-a autoeducat, astăzi a devenit un adevărat „antrenor” pentru antreprenori. Adrian Artene și Dragoș Anastasiu au dezbătut împreună cele mai cunoscute mituri despre bani. 

Banii nu aduc fericirea

„Nu aduc fericirea, dar contribuie la ea. O lejeritate în a face lucruri. De exemplu, eu sunt foarte OK că pot să mă ridic de aici și să plec în Maldive două luni, că îmi permit lucrul ăsta și asta îmi dă o oarecare fericire.

Că n-o fac e altceva și că n-am mai avut concediu de șapte ani. Dar faptul că ai această șansă e o parte de fericire.

Pe mine mă întreabă mulți, inclusiv colegii. Eu sunt ok, îmi face plăcere să mă scol dimineața, să mă duc la firmă, să merg la podcast. Și dacă mă duc două zile în Deltă e ca și cum aș fi făcut o săptămână de Maldive și dacă mă duc la piscină la București, i am ok, alții nu sunt așa. Alții vor să plece , treaba lor. Nu sunt obligat să nu îmi iau concediu. Pur și simplu aleg eu să nu îmi iau concediul ăla clasic, că pleci 14 zile. Eu nu simt că muncesc, e fun”, a spus Dragoș Anastasiu.

Banii care vin prea ușor se duc tot atât de ușor

Anastasiu: „De cele mai multe ori așa e. E o chestie de mindset. Nu prea…arunc. Nu sunt cu din astea. Nu sunt așa.

M-am născut sărac, am trăit mult timp în sărăcie, în studenție am muncit în fiecare zi ca să mă întrețin, nu mi-a dat familia nimic și știu să apreciez fiecare euro”.

Ban la ban trage și păduche la păduche

„În mare parte, da. Trebuie să și știi… Dacă ai bani și știi ce să faci cu ei… Poți să faci din ce în ce mai mulți bani”, este de acord antreprenorul.

Banii pe om îl învață ce să facă în viață

„Nu. Banii sunt o consecință, nu o cauză. Nu cred”, a apreciat Dragoș Anastasiu.

Banul nu are coadă. Dacă îl arunci, nu ai de ce să-l mai apuci

„Da… Sunt foarte mulți oameni pe care îi cunosc, care aruncă bani. Indiferent de cât de mulți bani ai, faptul că arunci bani. Cum ne zicea bunica, când aruncam mâncarea: „Ăia din Etiopia mor de foame!”… Sunt mulți care aruncă așa aiurea”, a afirmat milionarul.

Nu sunt pierduți banii care îți îmbogățesc mintea

„Să investești prima dată în mintea ta, curiozitatea ta, în dezvoltarea ta personală, cât de devreme se poate.

Dar never to late.

Ai ce să înveți și la 60-70 de ani, asta îți dă sens în viață, după părerea mea”, a transmis Dragoș Anastasiu generației tinere, dar și celor ajunși la vârsta a doua-a treia, care vor să reușească în viață.

Dragoș Anastasiu a creat un adevărat IMPERIU

Dragoș Anastasiu, un adevărat „Titan” al antreprenoriatului din România, medic la bază, a reușit să construiască, în mai bine de 30 de ani de afaceri, un adevărat imperiu care controlează business-uri din cele mai variate, oferă locuri de muncă, promovează România și educă pentru viitor.

„Îi mulțumesc lui Dragoș Anastasiu pentru prezența în studioul „Altceva”, iar ție, Drag Cititor, îmi permit să-ți dau un sfat: ascultă cu atenție acest episod de podcast pentru că este foarte posibil să-ți schimbe viața. Invitatul meu a pornit în cariera de afacerist cu bani împrumutați de la mama domniei sale, face parte din prima generație de antreprenori ai României și recunoaște că a plecat în această călătorie fără un business plan, dar cu o ambiție ieșită din comun și o dorință extrem de puternică de a construi. ”N-am intuit nimic din ce mi se va întâmpla. Nu am avut bussines planuri, nimic”, mi-a spus el!”, declară Adrian Artene despre invitatul pe care îl are în episodul din această săptămână al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, episod care va avea premiera sâmbătă, de la ora 19:00, pe canalul oficial de youtube.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Jurat la „Arena Leilor”

Dragoș Anastasiu este omul care a intrat, ca jurat, în ”Arena Leilor”, o cunoscută emisiune TV, iar acum îi învață pe ceilalți cum să supraviețuiască în savana bussinesurilor, printre șacali și hiene.

La începutul anilor 80 a emigrat în Germania, a studiat medicina la Universitatea din Franckfurt, a lucrat în Spitalul Universitar de acolo, iar după 90 a revenit în România. A fondat grupul Eurolines, inițial în zona transport, s-a extins în zona turismului, a vândut divizia aceasta la un moment dat și a administrat o perioadă, ca președinte, Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

Dragoș Anastasiu a fost președintele Camerei de Comerț Româno-Germane și membru al Consiliului Consultativ al Fundatiei Romanian Business Leaders timp de aproape 10 ani. Este membru în board-ul FIHR și purtător de cuvânt al Alianței Pentru Turism.

Dragos Anastasiu este pasionat de sport și educație. Pe lângă afaceri, o parte importantă a timpului său este dedicată programelor de educație (www.superteach.ro), contribuției la un viitor mai bun pentru România fiind presedinte al Asociatiei Rethink Romania (www.rethinkromania.ro), consultanței antreprenorilor români (www.ad-wise.ro) și pentru a aduce românii înapoi acasă (www.repatriot.ro ).

Vizionează podcast-ul complet

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivele pentru care candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de CCR. Explicația...
Meteorologii EaseWeather anunță o iarnă ciudată în România. Câte zile ninge în decembrie, ianuarie și...
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La...
Suma uriașă cu care se vinde vila arhitectului care a coordonat construcția sediului Primăriei Capitalei
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul,...
Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este...
VIDEO Umilință pentru armata lui Putin. Cea mai modernă dronă a Moscovei a fost doborâtă...
Oana Ciocan rupe tăcerea după ce Zanni a dezvăluit că Jador ar fi agresat-o: 'Vă...
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Accident mortal în Buzău, la Vernești: Un șofer a murit, iar o femeie a fost...
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de...
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Cât ulei trebuie să consume o mașină?
Antonio Guterres, declaraţii la un an de la atacul din sudul Israelului: „A marcat suflete”
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
TAXA de care nimeni nu scapă. Statul o mărește garantat în 2025: Sacrificii din partea...
Temperatura perfectă la care se spală rufele. Nicio bacterie nu va scăpa
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta...
VIDEO China este pregătită de război
Oana Roman nu înțelege persoanele care sunt invidioase pe cele înstărite: "Îi vedem pe alții...
Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Copilăria alături de un câine poate fi benefică pentru sănătatea intestinală, arată un studiu