Avem variante de candidat în partid. Avem destui oameni buni în partid.
Îl susținem pe dl Georgescu până la sfârșit. Dacă îl opresc din cursă, vom găsi o variantă. Mai sunt și alții care își pot asuma această candidatură.
Avem variante de candidat în partid. Avem destui oameni buni în partid.
Îl susținem pe dl Georgescu până la sfârșit. Dacă îl opresc din cursă, vom găsi o variantă. Mai sunt și alții care își pot asuma această candidatură.
I-am spus că eu, în locul lui, eu mi-aș fi dat demisia după alegerile de anul trecut. Dar, ca semnal politic, de asumare, aș fi făcut lucrul ăsta. Nu pot, însă, să-l oblig pe George Simion să facă ce aș fi făcut eu.
A spus că el nu-și dă pentru că nu are de ce să-și dea demisia.
Întregul partid a pierdut din asocierile noastre cu anumiți politicieni. probabil că românii s-au gândit: „Bă, dar stați un pic! Noi credeam despre voi că sunteți Albă ca Zăpada, dar voi mergeți cu vrăjitoarele”. Noi trebuie să demonstrăm cu nu mergem de mână cu vrăjitoarele.
Este o analiză de făcut, pe care n-a făcut-o. Nu știm motivele exacte pentru care a obținut acel scor, care este sub partid.
Da. După ce câștigăm președinția.
Eu am făcut o altă propunere a celor trei partide suveraniste: AUR, SOS și POT. Pentru că numai așa putem rezista împotriva celor aflați la putere.
Asta le-am propus. Am avut și discuții cu reprezentanți ai ambelor partide. Nu am ajuns la o concluzie. Eu militez cu toată credința pentru astfel de alianță și cred că ar putea funcționa foarte bine.
George Simion ar fi un președinte mai bun pentru România.
Nu neg ce am spus mai devreme. Cred că o astfel de candidatură ar fi riscantă pentru George Simion, pentru partidul AUR:
În rândurile AUR nu există nicio adeziune pentru Victor Ponta. Cu mine sau fără mine.
Nu suntem în concordanță cu toate declarațiile pe care le face dl Călin Georgescu.
Nu pot să aleg între ei(n.r. George Simion și Călin Georgescu), ca preșdinte.
În mod evident, având în vedere că George Simion este colegul meu de partid îmi este mai apropiat. Are primul susținerea mea.
În momentul în care partidul a decis că îl susținem pe Călin Georgescu, inclusiv președintele George Simion a declarat acest lucru, așa facem.
Tanczos Barna este cel care susține această aberație a enclavizării românilor, în centrul României. Iar el este membru în CSAT.
UDMR are cele mai importante ministere și este membru în CSAT, ne întrebăm care a fost schimbul.
Nu știm cui sunt loiali.
UDMR, știm foarte bine, nu este un partid. Este o asociație. pentru UDMR s-au făcut legi speciale, inclusiv pentru a intra în parlament.
Vi se pare că vreun președinte a trecut prin vreun concurs de competențe? Alegerile nu sunt un concurs de competențe, din păcate!
În momentul acela, m-am exprimat despre modul în care dl Georgescu s-a prezentat într-o emisiune.
Din punct de vedere al alegerilor de astăzi, noi nu suntem chemați să mai dăm note acestor oameni: doamna Lasconi-domnul Georgescu. Românii au votat.
La capitolul idei, abordări, declarații, putem să fim foarte diferiți și să nu fim pe aceeași pagină.
Asta a spus poporul român, trebuie să mergem până la capăt. Poate nu-l alege poporul român.
Noi l-am propus pe Călin Georgescu de 2 ori premier al României, în discuțiile de la Cotroceni.
Domnia sa a decis să nu se asocieze unui partid, să candideze independent.
Eu îl susțin pe dl Georgescu din punct de vedere principial.
Acum, i-am spus prietenește că n-ar fi bună pentru el o nouă candidatură. A spus că se mai gândește.
După părerea mea, este foarte riscant.
Doamna Șoșoacă nu a plecat, a fost dată afară de mine, din AUR.
Nu există varianta în care George Simion să-și ia cuvântul. Dacă a spus și că îl susține, și-l susține și partidul, nu poate să-și ia cuvântul înapoi.
Mie nu-mi place termenul acesta de „putere”. Noi nu luăm hotărârile de capul nostru. Le punem în dezbaterea conducerii colective.
Eu sunt un aliat lui George Simion la conducerea acestui partid. Faptul că este mai iubit decât mine, este farmecul lui personal. Dar asta nu înseamnă că eu îi sunt subordonat lui George Simion.
CCR nu e prima dată când ar reveni asupra unei decizii. Este o decizie care nu se bazează pe probe. CCR ar trebui să revinaă asupra decizie, să reia procesul de alegeri de la turul al doilea.
Dacă nu va fi lăsat dl Călin Georgescu să candideze, atunci vom lua o decizie, cine va candida din partea suveraniștilor. Rămânem să ieșim la luptă cu George Simion sau găsim un alt candidat?
Eu l-am sfătuit pe George Simion să nu-și mai pună problema aceasta: să candideze.
În mod natural, toate voturile nemulțumiților de politica de la putere ar fi trebuit să vină la AUR.
Dl Georgescu n-a avut un partid care să atragă voturile AUR la parlamentare. POT nu este partidul dânsului.
Doamna Șoșoacă are un public însă nu suficient cât să se fi dus toate voturile acolo.
Potențialul există, de ce nu am fost în stare să-l atingem singuri ci a fost nevoie de 3 partide și nu de unul?
Orice partid care este în curs de ase transforma dintr-o mișcare socială într-o instituție publică solidă suferă astfel de abateri de la drumul inițial. Nu e ceva grav dacă le sesizezi din timp și le corectezi.
Avem o problemă de percepție/ percepția publicului larg asupra AUR nu mai este acel de partid care vrea să schimbe sistemul, un partid „Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea cel voinic
Claudiu Târziu
Pentru a fi votat, întâi de toate, trebuie să atragi atenția.
Emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai” începe marți, 14 ianuarie 2025, de la ora 18.00, live pe Gândul. Invitatul zilei este Claudiu Târziu(AUR). Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe TikTok Gandul.
Claudiu Richard Târziu este un jurnalist, scriitor român și senator ales în legislatura 2020-2024. Este fost co-președinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor și fost candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului la Alegeri locale în București, 2020.
Claudiu Târziu s-a născut la Bacău, la 20 februarie 1973. A absolvit, în anul 1991, cursurile Liceului “Anghel Saligny” din Bacău. Între 1994 și 1999 a studiat la Facultatea de Drept a Universității “Mihai Eminescu” din Iași, iar în 2002 a început studiile la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din SNSPA, București, pe care a absolvit-o în 2007.
Începând cu 1993 este membru al Asociației Ziariștilor Profesioniști. La 11 August 2019 a fost lansată mișcarea civico-politică ”România Mare în Europa” (RME), Claudiu Târziu fiind unul dintre liderii acestei mișcări.
CITEȘTE ȘI:
Andrei Țăranu: „Ceea ce își dorește Claudiu Târziu este tocmai să INSTITUȚIONALIZEZE AUR”
Claudiu Târziu (AUR), Diana Şoşoacă (SOS) și Clotilde Armand (USR) au renunţat la mandate