Gabriel Dorobanțu, DEZVĂLUIRE tulburătoare despre cea mai mare teamă a sa: „Mi-e frică c-o să pună muzică când n-oi mai fi”
This browser does not support the video element.
Gabriel Dorobanțu i-a vorbit jurnalistului Adrian Artene, în cadrul podcastului „Altceva”, despre profunda sa mâhnire, cu privire la faptul că muzica ușoară românească, de altă dată, nu mai este ascultată, iar oamenii au început să uite de artiștii legendari ai României.
Gabriel Dorobanțu a mărturisit, în cadrul podcastului „Altceva” cu Adrian Artene că este mâhnit de modul în care lumea tratează artiștii „Epocii de aur” din muzica ușoară românească. De asemenea, solistul și-a exprimat temerea că momentul în care va părăsi această lume nu va fi tratat cu respectul cuvenit.
„Mi-e frică că o să pună muzică când n-oi mai fi și lucrul ăsta mă mă deprimă de-acuma. Când am fost la înmormântări ale unor colegi, puseseră boxe și cânta muzica tare și mi s-a părut așa comic. Cum, când tu trebuie să fii atât de trist că nu mai ai pe cel pe care l-ai ascultat o viață întreagă și care ți-a bucurat sufletul, să faci un circ din chestia asta? Nu mi-a plăcut. Nu știu, poate că așa o vrea lume.”, a declarat Gabriel Dorobanțu la podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.
Gabriel Dorobanțu este de părere că publicul pare să nu mai aibă capacitatea de a alege muzica de calitate, de aceea, a subliniat artistul, este nevoie de o educare a oamenilor, în acest sens.
„Lucru cel mai rău este că nu toți oamenii știu să aleagă ce trebuie de pe YouTube și aleg la întâmplare, sau după bunul plac. Și viața nu e după bunul plac, al nostru, e după niște reguli. Așa că vom vedea.”, a mai adăugat Dorobanțu.
Jurnalistul Adrian Artene a concluzionat că însuși dialogul pe o astfel de temă ar putea îndruma oamenii să își amintească de bucuriile simple, care le alină sufletul și îi fac să-și amintească de aspectele care contează cu adevărat în viață.
„Dar și această discuție poate vine să rafineze anumite opțiuni. Pentru că de la început am pornit cu ideea că ne putem scutura de tristeți și putem găsi bucuria în lucruri foarte simple și în lucruri care chiar sunt relevante, care chiar contează. Bucuria în mirosul acela de pâine coaptă, în muzica bună, în a privi exact cum spuneai în grădină, cum crește iarba, spunea Grigore Vieru sunt un fir de iarbă, nimic mai simplu.”, a menționat Adrian Artene.