Nicu Gigantu, ultimul uriaș al muzicii lăutărești din România, este invitat în această seară într-o ediție specială a podcastului Taclale, de la ora 21.00, pe CANCAN.RO, pagina de Facebook și pe canalul de YouTube CANCAN.
Un nume de legendă al muzicii de petrecere din România, Nicu Gigantu are în spate o carieră incredibilă, de peste 60 de ani. Pe lângă faptul că a făcut spectacol în aproape toate marile restaurante ale Capitalei, precum Crama Domnească, Casa Doina, Șarpele Roșu sau Șarpele Roz și, la 71 de ani, încă mai umple scena cu vocea sa baritonală, dar melodioasă la Hanul Hangiței, maestrul Nicu Gigantu a dus lăutăria la rang de artă peste mări și oceane. A susținut recitaluri în aproape toate colțurile lumii, din Germania până în Japonia sau America, și a avut ocazia să ”încânte” cu vocea și acordeonul său magic personalități importante ale lumii, de la Împăratul Hirohito al Japoniei, până la regina Beatrix a Olandei, de la Mihail Gorbaciov până la toți președinții care s-au perindat de-a lungul timpului la șefia țării, începând cu Nicolae Ceaușescu și continuând cu Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu.
Nea Nicu este un izvor nesecat de povești și ar fi nevoie de un serial întreg pentru a parcurge pe îndelete viața tumultoasă a unui artist desăvârșit.
Prezent ca invitat în această seară, de la ora 21, în cadrul podcastului Taclale (pe CANCAN.RO, pagina de Facebook și pe canalul de YouTube CANCAN), Nicu Gigantu a pigmentat o oră și un sfert de emisie cu câteva episoade memorabile: de la cele două momente cheie când ar fi putut să facă bani mulți și o carieră de succes în Germania, respectiv Statele Unite și motivul de suflet pentru care a decis de fiecare dată să revină în România, până la emoțiile trăite atunci când a cântat, la o distanță regulamentară de patru metri, dictatorului Nicolae Ceușescu.
Cum a devastat Nicu Ceaușescu barul Atlantic chiar la deschidere și cum l-a făcut să lăcrimeze ulterior pe ”Prințișor”, ce melodie preferată avea Ion Iliescu, ce gest nobil a făcut Emil Constantinescu, cum convertea mărcile germane pe care le primea la dedicații de la banda lui Giovani Becali din Germania în lei românești dar și alte povești numai bune de ascultat în această lună a cadourilor, toate acestea le puteți urmări într-o ediție de colecție a podcastului TACLALE!