Îl mai înfioară sau nu moartea? Ce destăinuire a făcut Mihai Neșu la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”

Publicat: 24/12/2023, 14:43
Actualizat: 25/12/2023, 13:02

Mihai Neșu a fost invitatul lui Adrian Artene într-o ediție specială a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, care a fost difuzată sâmbătă, 23 decembrie, pe canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”.

Cei doi au purtat un dialog deschis, în care au fost abordate mai multe teme.

Ce spune Mihai Neșu despre teama de moarte

Printre altele, Neșu a atins și subiectul accidentului suferit la unul dintre antrenamentele formației FC Utrecht. El spune că a găsit puterea să-i ierte pe toți aceia care l-au părăsit după ce s-a accidentat.

„Moartea mai pare ceva înfiorător?”, a vrut să afle Adrian Artene de la Mihai Neșu, un om care a trecut printr-o cumpănă teribilă în 2011.

Păi, dacă ești împăcat cu Dumnezeu, nu mai pare, dar, totuși…”, a răspuns Neșu, înainte de a dezvolta.

Totuși, ai gândul ăla al necunoscutului, că, totuși, te rog la Dumnezeu. Ai nădejdea în El, în viața și fericirea veșnică, dar, ai, totuși, neliniștea asta a necunoscutului și a felului cum o să te vadă Dumnezeu. Fiindcă noi putem gândi omenește, nu prea înțelegem bunătatea asta și dragostea imensă a lui Dumnezeu; nici dacă adunăm bunătatea la toți oamenii din lume, o adunăm și o punem acolo, bunătatea lui Dumnezeu e mult mai mare… și mila lui Dumnezeu.

Din cauză că nu le putem înțelege, poate și din cauză că nu facem voia lui Dumnezeu cât ar trebui, dacă ne gândim la moarte, avem panica asta… Dar, așa, din discuții cu părinții de la Muntele Athos, câmnd ajungi la o împăcare cu Dumnezeu, când ajungi să faci cât mai multe, sufletul se liniște. Chiar părintele Cleopa zice că «Frica de moarte e un bun călăuzitor», că dacă te gândești la moarte poate te strădui să fii mai bun. Și așa e! Că, dacă te gândești la moarte și ai o neliniște, după ce te strădui și faci lucrurile mai pe placul lui Dumnezeu frica aia se mai liniștește și, cu ajutorul lui Dumnezeu, ajungi la sfârșitul vieții să pleci împăcat”, a continuat Neșu.

Mihai Neșu a auzit chemarea lui Dumnezeu după accidentul din 2011

Mihai Neșu continuă să fie un simbol care, în timp și grație timpului, și-a schimbat menirea, dar și-a păstrat „De ce-ul”.  La un moment dat părea că viața i-a dat Cartonaș Roșu, însă Bichonul (așa cum era el poreclit pe vremea în care făcea spectacol pe terenul de fotbal) a trecut de VAR grație Divinității și astăzi trăiește și onorează MINUNEA vieții.

Mihai Neșu își amintește încă cu drag și recunoștință de perioada în care fotbalul îi era tot. A jucat la Steaua București și la FC Utrecht. A fost fundaș stânga și uneori extremă stânga.

Pe 29 martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României de atunci, Traian Băsescu, pentru că a făcut parte din lotul echipei FC Steaua București care obținuse calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006.

În ciuda evoluției sale din cariera sportivă, Mihai Neșu are o altă misiune pe Pământ, iar ea a început pe 10 mai 2011, atunci când paradigma s-a schimbat totalmente și definitiv. În ziua aceea, fotbalistul s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht. În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat.

În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra brațului drept.

Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. Aceasta este misiunea lui pentru care SE ROAGĂ și SE LUPTĂ în fiecare zi.

„Am trăit pe pielea mea ajutorul miraculos al lui Dumnezeu” – Mihai Neșu

„Altceva cu Adrian Artene”, episod special de Crăciun

Adrian Artene l-a vizitat pe fostul sportiv, actualul Binefăcător, în casa lui de la Oradea, care nu-i este domiciliu, ci existență, și se numește Complexul de Recuperare Sfântul Nectarie, un centru în care copiii cu dezabilități, dar și aparținătorii lor vor putea să beneficieze de servicii medicale de top.

Aici, într-o discuție care s-a prelungit pe parcursul a mai multor ore, s-a „născut” episodul de săptămâna aceasta al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, un episod special de Crăciun, o poveste care ne ajută pe noi, pe fiecare dintre noi, să înțelegem că viața este regină, indiferent de forma ei.

„Există oameni care sunt ALTCEVA! Dar există și locuri care sunt ALTCEVA! Într-un asemenea loc, am filmat, la Oradea, ediția specială a podcastului pe care vi-l propun sâmbăta aceasta, dinaintea Crăciunului! Este un loc al miracolelor. Acolo, într-un campus de recuperare care prinde contur de la o zi la alta, l-am găsit pe Mihai Neșu, omul ALTCEVA pentru care nu există nu se poate! Mulțumiri, Mihai, fiindcă ai acceptat să ne fii gazdă! Urmăriți sâmbătă, 23 decembrie, ora 19.00, pe canalul de Youtube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”, un dialog despre credință și miracole!”, a scris Adrian Artene după întâlnirea cu imensul Mihai Neșu.

Fundația Mihai Neșu
Poți dona și tu pentru proiectele Fundației Mihai Neșu!

Cine dorește SĂ DONEZE 2 EURO pentru FUNDAȚIA ”MIHAI NEȘU”, poate trimite un SMS cu cuvântul ”CRED” la numărul de telefon 8844

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Incendiu violent seara trecută în București! Trei persoane au ajuns la spital după ce flăcările...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va...
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Am putea lansa resurse de pe Lună folosind tunuri electromagnetice?
×