Mirel Palada: Marcel Ciolacu se îndreaptă spre 30% în sondaje/ Doru Bușcu: Liderul PSD este sigur în turul II/ Ciobanu: Finală Ciolacu-Geoană

Publicat: 19/09/2024, 10:24
Actualizat: 19/09/2024, 23:37
23:08

Cine ajunge în turul II?

Bușcu: Marcel Ciolacu sigur! Simion, Geaoană, Lasconi și Ciucă pot fi în turul II (…) Cred că Geoană ar intra în turul II cu Marcel Ciolacu.

Ciobanu: Ciolacu-Geoană. Câștigă: Geoană.

Palada: Marcel Ciolacu cu George Simion. Câștigă: Marcel Ciolacu.

23:03

Variantă: George Simion în turul II

Bușcu: Este cel mai bun culegător de voturi de pe teren. Cred că nu are maturitatea neceseară și echilibrul necesar. Este un băiat cu multă energie care peste 10 ani poate să pună probleme la președinție, deși îmi displac mișcările suveraniste. Sunt câțiva oameni deștepți în AUR…. Simion, deși nu îi văd șanse de tur II, îi văd merite tehnice, dar nu ideologice.

22:52

Vulnerabilitățile Elenei Lasconi

Doru Bușcu: E blondă, a fost la televiziune….este o mamă eroină. O cunosc destul de bine pe Lasconi. Principala vulnearbilitate este lipsa de experiență politică. E greu să treci de la Câmpulung (n.red. – la Cotroceni). O altă vurnerabilitate este că foști lideri ai USR – aripa conservatoare – este împotriva ei.

Mirel Palda: Votantul USR care nu o votează pe Lasconi merge la Geoană. Elena Lasconi seamănă cu Șoșoacă. Sunt amândouă foarte vehemente….Pe de altă parte, Lasconi are o componentă artificială, de falsitate. Are niște gesturi care nu sunt autentice. Lumea simte chestia asta. Noi suntem foarte atenți instinctiv. Mirosim falsitatea.

Costin Ciobanu: Elena Lasconi este un candiadat fresh. E omul pe care îl cunoaștem mai puțin. Nu a fost în prim-planul politicii naționale. În același timp are o problemă legată de discurs…Lasconi are și această zonă conservatoare.

22:44

Vulnerabilitățile lui Marcel Ciolacu

Doru Bușcu: El a luat PSD într-o condiție proastă…Are vulnerabilități cum are toată lumea. Vulnerabilitatea lui Ciolacu este în comunicare. L-au călărit cu bacalaureatul. L-au călărit cu banii de la presă. Trebuie să comunice cu mai mult curaj. Nu am văzut un discurs de președinte. Discursul lui este de prim-ministru. Nu asiguri electoratul spunând că ai mărit pensiile. Marcel Ciolacu nu a vrut să candieze, partidul a vrut. Marcel Ciolacu s-ar putea să fie viitorul premier chiar și dacă pierde.

Mirel Palda: Vulnerabilitatea ține de structura partidului și de dușmanii săi…de modul cum se poate activa acea falie anti-PSD. Atunci se poate stârni o emulație de tipul „ciuma roșie”. Contează cum PSD gestionează această vulnerabilitate.

Costin Ciobanu: Cred că principalul punct (n.red. – de vulnerabilitate) e acel clivaj anti și pro PSD, având în vedere experiențele. În turul II avem o prezență mai mare la alegeri. Marcel Ciolacu este prim-ministrul României…niciun prim-ministru din România nu a câștigat alegerile prezidențiale…Profilul său este mai degrabă de prim-ministru…

22:39

Variantă: Nicolae Ciucă în turul II

Mirel Palada: Să se declanșeze fidelitatea electorală…Nicolae Ciucă are șanse să intre în turul II.

Doru Bușcu: Ciucă poate să ajungă în turul II dacă pornesc rețeaua de partid. USR nu are. Geoană nu are nici partid.

22:34

Doru Bușcu: Dacă PNL se rupe de Iohannis poate să-și recapete popularitatea

PNL poate să refuze povestea Iohannis. Nu am nicio îndoială că oamenii din PNL nu știu că este o perspectivă proastă. Eu cred că e vorba de puterea pe care o deține Iohannis de a face rău cuiva. Nu există în politică datorii care să dureze atât de mult. PNL l-a făcut președinte pe Iohannis.

„După părerea mea Iohannis este o nulitate politică. E clar că e o relație de șantaj. (…) Șantajul este un instrument care cultiva frica și care contraselectează lideri. (…) Cred că Nicolae Ciucă se simte dator față de Klaus Iohannis. Ciucă este între ciocan și nicovală. Cred că și-ar fi dorit să nu vină această propunere de la Cotroceni”, a precizat Bușcu.

22:27

Costin Ciobanu: Klaus Iohannis este un președinte disprețuit de români

Popularitatea lui Klaus Iohannis este una extrem de mică. Este undeva în zona de 10-15% cu indulgență. Este un președinte disprețuit de români. A fost preocupat mai degrabă de confortul personal, iar prezența sa în aceste alegeri preintă mai multe oportunități celor care sunt împotriva coaliției PSD-PNL.

Legat de fragmentarea electoratului, Costin Ciobanu a spus că „există o fragmentare și în zona suveranistă. Îl avem pe George Simion, pe Diana Șoșoacă… Cristian Diaconescu poate să culeagă voturi din zona PMP, adică din zona de dreapta. Alții cred că poate lua voturi și de la Mircea Geoană. Trebuie să vedem care sunt acei candidați care strâng cele 200.000 de semnături și se așează la start”.

22:25

Mirel Palada: Marcel Ciolacu intră în turul II

Marcel Ciolacu intră sigur în turul II (…) Lasconi, Ciucă și Geoană se bat pe același electorat anti-PSD. Fragmentarea bazinului anti-PSD l-ar putea aduce pe George Simion în turul II.

22:15

Klaus Ioahnnis pe listele PNL pentru Senat / Doru Bușcu: Este o eroare politică

Doru Bușcu: „Introducerea lui Klaus Iohannis pe listele PNL ar trage în jos scorul partidului. Ar încuraja voci interne care atacă partidul din interior. De exemplu: Crin Antonescu. Dacă PNL merge în formula cu Iohannis la Senat, electoratul PNL va face un recul. Dacă PSD votează aceest proiect va intra și el sub influența aceluași stigmat, dar nu la fel de mult. Este o eroare politică să accepte revenirea lui Iohannis”.

22:14

Costin Ciobanu: Prima șansă o au candidații care au un partid în spate

Marcel Ciolacu are un profil de prim-ministru. E foarte greu să meargă în partea cealaltă. Campania pentru parlamentare nu există în acest moment.

22:06

Sociologul Mirel Palada analizează posibilitatea ca Mircea Geoană să ajungă președinte

Probabilitatea este foarte mică. (…) În mod paradoxal votanții lui Mircea Geoană sunt anti-PSD. Geoană obține 60-70% din voturi din tabăra anti-PSD. Votanții PSD votează cu Marcel Ciolacu. În tabăra anti-PSD sunt 3 canidați: Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și Mircea Geoană, a spus fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta.

21:57

Cât de independent este Mircea Geoană?

Mircea Geoană încearcă să se prezinte independet. (…) Mircea Geoană a fost candiadtul PSD la Primăria București și la președinția României în 2009. A fost președintele PSD. Are o relație bine definită cu PSD-ul, a spus Palada.

Costin Ciobanu: „Mircea Geoană este unul din cei 5-6 candidați care au șanse să intre în turul II. Nu este o sarcină ușoară. Geoană face un balet complicat între diferitele segmente sociale. Vrea să rupă voturi din zona social-democrată, din zona liberală, din zona USR și din zona indecisilor. (…) Lucrurile nu sunt ușoare pentru un candidat independet. (…) Unii glumesc că Mircea Geoană poate ajunge în turul II dacă nu vorbește prea mult. Este departe de această imagine triumfalistă”.

Este o aiureală asta cu independența. (…) La prezidențiale oamenii votează oameni. Partidul contează enorm, iar aici este problema lui Geoană. Asta cu independeța este o formă de a ataca prostește. Este puțin relevant și pentru oameni dacă e sau nu independent. (…) Mircea Geaonă îngrijorează partidele mari, inclusiv PSD-ul. Geaonă rupe puțin electorat de la PSD, a precizat Doru Bușcu.

21:52

Doru Bușcu: Sondajele pot manipula

Dacă un partid comandă sondaje de opinie și ies foarte prost, nu e bine pentru candidat. Sondajele influențează populația și întăresc candidatul și echipa lui. Este greșit să sprijini analiza pe un grup mare de sondaje de opinie care se bat cap în cap, a spus redactorul-șef al revistei Cațavencii.

21:46

Costin Ciobanu explică rezultatele diferite ale sondajelor de opinie

Nu e prima dată când sondajele dau rezultate diferite. Nu putem să-i băgăm pe toți sociologii în aceeași oală. Unii vor da rateuri foarte mari. (…) Indiferent pe care sondaj ne-am uita haideți să adunăm cifrele lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. (…) Pe sondajul Sociopol sunt împreună la 40%. Cei doi nu reușesc să convingă, a spus politologul Costin Ciobanu.

21:41

Mirel Palada: Singurele sondaje în care am încredere sunt cele Sociopol

Ierarhia este una bine definită în toate sondajele. Marcel Ciolacu este pe primul loc și este în continuare în creștere, chiar dacă este premier. Turul I al prezidențialelor este unul politic. (…) Marcel Ciolacu se îndreaptă spre 30% cât este scorul partidului. Singura diferență este la Nicolae Ciucă. Este sub partid, a spus sociologul Mirel Palada.

Emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai” începe joi, 19 septembrie, de la ora 21.30, live pe Gândul. Invitații ediției sunt Doru Bușcu, Mirel Palada și Costin Ciobanu.

Invitații zilei sunt Doru Bușcu, Mirel Palada și Costin Ciobanu. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”