Prima pagină » Emisiuni » „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” | Ana Geoană, fiica lui Mircea Geoană, despre regulile unei alimentații sănătoase: „Nu trebuie să excludem unele grupe alimentare”

„Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” | Ana Geoană, fiica lui Mircea Geoană, despre regulile unei alimentații sănătoase: „Nu trebuie să excludem unele grupe alimentare”

Fiica lui Mircea Geoană, Ana Geoană, care este Health Coach & Integrative Nutritionist în Los Angeles, SUA, a fost  invitata emisiunii „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” de vineri, 28 octombrie, de la ora 19:00. 

Ea a vorbit despre activitatea sa de la Los Angeles și despre situația în care se află în acest moment piața pe care ea activează.

„Aici sunt, într-adevăr, foarte multe oportunități de a avea o viață sănătoasă. Este, într-adevăr, o piață competitivă, dar cu business-ul meu, fiind majoritar virtual, pentru că discut cu clienții mei care nu sunt în Los Angeles pe Zoom și nu e nicio diferență în rezultate, nu simt că sunt în competiție cu cei de aici. Am câțiva români care locuiesc în străinătate, câțiva care locuiesc în România și am clienți de peste tot, așa că nu pot să spun că Los Angeles sau California mă limitează în vreun fel, chiar mă inspiră. Când mai apare câte ceva nou, mă mai inspir și eu, trebuie să țin pasul cu noutățile din domeniu. Nu încerc să fiu concurența nimănui, mă bucur că pot să învăț de la cei de aici și să împărtășesc tot ce învăț cu oamenii din toată lumea”, spune Ana Geoană.

Ana Geoană: Nu există neapărat o listă de alimente pe care trebuie să le consumăm

Ea a atrage atenția asupra faptului că, pentru a avea o viață sănătoasă, este important să nu excludem din alimentație grupe întregi de alimente, cum ar fi grăsimile sau carbohidrații.

„Sincer, aș vrea să pot face o listă, să spun că doar dacă mănânci ce am listat eu este mâncat sănătos. Însă lucrurile nu funcționează chiar așa. Conceptul de mâncat sănătos conține câteva lucruri care se referă la majoritatea populației, dar există și nevoi individuale.

Există reguli principale de alimentație, iar acestea se pot aplica universal. Eu aș spune că regulile principale de alimentație sunt: să ai o dietă bogată în proteine, să mănânci fructe și legume zilnic și să stai cât mai departe de mâncărurile procesate. O regulă de bază pentru a identifica mâncărurile procesate este să citești lista de ingrediente. Și dacă vezi un ingredient pe care nu poți să-l pronunți, atunci acea mâncare este considerată procesată.

De asemenea, să nu excludem grupe alimentare. Nu cred că trebuie să fugim de niciun grup, grăsimile sunt foarte bune pentru creier și pentru funcționarea optimă a oricărui organism. Carbohidrații la fel, sunt foarte importanți pentru musculatură și pentru energie. Însă, la carbohidrați, să avem grijă să fie cât mai puțin procesați. În loc de pâine albă, este mai bine să mâncăm orez sau quinoa. Orezul brun are mai multă fibră, dar nu cred că e o diferență foarte mare dacă mănânci orez alb sau brun. Orezul alb este mult mai bun decât pâinea albă”, mai spune Ana Geoană.

Emisiunea este difuzată pe platforma csid.ro – aparținând Gândul Media Network – pe pagina de Facebook CSID și, de asemenea, pe canalul de YouTube al publicației csid.ro. Emisiune susținută de explorado.ro.

Vezi varianta integrală a podcastului „Înapoi în viitor”, din 28 octombrie 2022:

Vă recomandăm să citiți și:

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și