Ladislau Kristof, la podcastul ALTCEVA, sfaturi despre cum tratăm mahmureala
This browser does not support the video element.
Ladislau Kristof a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 16 septembrie.
Considerat o somitate în industria luxului, românul care le dă sfaturi despre arta de a trăi bine celor mai bogați oameni din lume a vorbit în podcastul ALTCEVA despre „secretele” unei refaceri după mahmureală.
„Cel mai important este somnul”
Întrebat de Adrian Artene dacă există trucuri pentru mahmureală, Ladislau Kristof a răspuns: „Pentru mahmureală? Aia e pentru a doua zi și nu prea mă pricep, dar…”.
„Știu că este un espresso pe stomacul gol, mai e renumita ciorbă de varză acră, mai există… Eu, să fiu cinstit, nu prea am probleme de acest fel. Cel mai important cred că este somnul. Dacă dormim suficient de mult după ce am băut… probabil că, dacă bem foarte mult, nici nu o să dormim foarte bine, dar ar fi indicat să dormim cât mai mult pentru că atunci organismul se reface” – Ladislau Kristof
Fiind și expert somelier, Kristof a acceptat să vorbească și despre mitul degustătorului de vin care ar fi în permanență mahmur.
„În mod normal, niciodată. În mod normal, în acel cod al bunelor maniere, somelierul nu are voie să bea atâta timp cât lucrează. După ce și-a terminat programul, poate să bea. Din păcate, sunt unii somelieri care exagerează. Fiind în această zonă, trebuie să se abțină, să fie fresh.
În principiu, și în cărțile de specialitate se spune că, dacă lucrezi în zona vinului, ideal este să bei maximum cinci zile pe săptămână și două zile să faci pauză pentru sănătate. Nu e bine să bei pe stomacul gol și… sunt foarte multe părți care țin și de nutriție”, a explicat Ladislau Kristof.
„Nu cred că am fost beat niciodată în viața mea” – Ladislau Kristof
Ladislau Kristof, specialist în arta de a trăi bine
Specialist în arta de a trăi bine și life coach, Ladislau Kristof și-a început activitatea de instructor în Germania și a continuat în SUA, Puerto Rico şi România (în două social cluburi cunoscute din România).
Este absolvent al Universităţii din Timişoara, Facultatea de Inginerie Electrică.
A călătorit cât pentru 10 vieți, face sport de 40 de ani, a practicat kayak, schi, handbal, rugby, culturim, are de la 21 de ani licență de instructor de bodybuilding și este și antrenor de cycling. În plus, este somelier și specialist gourmet.
De asemenea, este întemeietorul unui concept de succes H.E.L.P. (Highly Empowering Life Program), care este varianta „de criză” a unui life coaching clasic, pentru că are aceleași obiective cu acesta, dar propune deja o soluție clară pentru probleme general valabile. H.E.L.P. este, în sine, un High Intensity Program, axat pe depășirea limitelor personale și ruperea barierelor mentale, printr-o combinație de acțiuni „șoc”, într-o variantă „fun”. El e menit să deschidă ochii către aspectele simple ale vieții de zi cu zi, pe care cei mai mulți le neglijează din comoditate și care, de fapt, au o forță colosală de a genera bucurie autentică.
Cu alte cuvinte, H.E.L.P. te învață să trăiești frumos și sănătos și este, în felul lui, „rădăcina” succesului pentru orice life coaching, pe care ți-l poți propune ulterior. Abia după ce ai parcurs H.E.L.P. poți fi în măsură să pleci mai departe, în căutarea direcției personale.
Urmărește podcastul integral cu Mihai Onilă doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.