🚨 Marcel CIOLACU, „În Opoziție cu Denise Rifai”. “Voi fi un președinte care va sta lângă prim-ministru indiferent din ce partid va face parte”

Publicat: 27/08/2024, 21:30
Actualizat: 28/08/2024, 00:45
22:39

Marcel Ciolacu, despre Nicolae Ciucă: „Suntem doi oameni de bună credință”

„Suntem doi oameni de bună credință. (…) Îmi place să cred că și eu și domnul Ciucă continuăm să avem propriul filtru când facem anumite atacuri, anumite decizii. Nicolae Ciucă este un om corect. Nu am prietenie cu Nicolae Ciucă. Suntem doi oameni care ne respectăm. Am avut încredere în Nicolae Ciucă. (…) Am intrat într-o zonă de campanie. Eu sunt mai imun. Organismul meu are anticorpii necesari…. Am avut dezamăgiri (n.r – de la Nicolae Ciucă). Și eu și domnia sa suntem președinții celor mai mari partide din România. Nu suntem noi stăpânii acestor partide. Au momentele lor de porție de democrație”.

22:34

Ciolacu: Dacă voi fi ales președinte nu mă voi gândi la următorii 5 ani după 5 ani

Dacă voi fi ales președinte nu mă voi gândi la următorii 5 ani după 5 ani. Repet: Voi fi umăr la umăr lângă viitorul prim-ministru. Trebuie să avem o majoritate cât mai cuprinzătoare dacă vrem investiții.

Citește mai multe – AICI

22:23

Marcel Ciolacu, despre reforma pensiilor: Traian Băsescu a scăzut cu 25% pensiile

Pensiile s-au mărit cu indicele de inflație la începutul anului. Guvernele de dreapta nu au făcut acest lucru. (…) Normal că am început cu pensiile după aceste crize. Am închis cu inechitățile (…) Eu m-am săturat de ipocriți…Nu trebuie să intre într-o zonă de ipocrizie. Am toate documentele (n.r – din PNRR).

Legat de pensiile speciale, Marcel Ciolacu a spus: „Polițiștii si militarii au pensie de serviciu (…) Am aceeași supărare ca dvs și ca toți românii. Cum s-a ajuns acolo…În orice stat există independență a justiției. Ce am reușit prin negocierile cu Comisa ca acest lucru va dispărea peste 20 de ani. Trebuie să ne uităm în oglindă să vedem cine le-a făcut (n.r – pensiile speciale). Nu poți să câștigi la pensie mai mult de cât ai avut activitate. Acolo este nesimțire…acest lucru a fost reparat.”

22:22

Marcel Ciolacu, despre referendumul pentru familie și drepturile LGBTQ

Întrebat despre afirmația de la Congresul PSD legată de susținerea sa pentru libertatea de exprimare și cea religioasă, premierul a precizat:

„Românii sunt poporul cel mai tolerant. Dar nu îmi impune mie valorile tale”. Întrebat cum a votat la referendumul pentru familie, Marcel Ciolacu a răspuns: „pentru”.

Legat de drepturile LGBTQ, Marcel Ciolacu a spus: „Nu sunt de acord cu căsătoriile legale ale persoanelor de același sex”.

Citește mai multe – AICI

22:17

Influencerii urmăriți de Marcel Ciolacu: Dana Budeanu, Șelly, Andrei Caramitru și Codin Maticiuc

„Selly, Dana Budeanu, Andrei Caramitru și Codin Maticiuc…de la fiecare înveți”.

22:14

Strategia lui Marcel Ciolacu pentru alegerile prezidențiale

Klaus Iohannis nu a avut voturi de dreapta…împărțim prea ușor stânga și dreapta. În perioadele de criză nu maie există stânga-dreapta, există priorități. (…) Am reluat guvernul cu inflație de 17%, acum e 5%.

„Nu sunt mare fan al sondajelor de opinii. (…) Mai e foarte mult până la vot…3 luni de zile. Cred că va câștiga cel care va conginge românii că va fi un președinte pentru toți. (…) Oamenii vor vota cum cred că este mai bine pentru ei și pentru familia lor. Cine va aduce cu adevărat normalitatea în România”, a precizat liderul PSD.

22:08

Marcel Ciolacu despre lipsa Gabrielei Firea de la Congresul PSD

„Gabriela Firea este președinta celei mai mari organizații din țară, al PSD București. Soțul domniei sale este din PSD. (…) Fiecare avem supărările noastre personale. Eu sunt mai puțin supărăcios. Liviu Dragnea m-a dat afară. L-a dat afară pe Sorin (n.r – Grindeanu). Mihai Tudose a plecat din partid…Marian Neacșu a fost exclus. Am depășit acea etapă. Nu este un scandal în PSD. (…) Sunt ferm convins că doamna Firea mă va susține. Nu suntem dușmani”.

Citește mai multe – AICI

22:05

Marcel Ciolacu: „Pariul meu este să rămân un om neschimbat”

„Așa mă percep ei (n.r – un om normal). Eu la partid și la birou nu stau cu ușile închise. (…) Ne vorbim pe numele mic: Marcel, Sorin, Paul, Gabi… Am intrat într-o zonă de normalitate umană. Este o normalitate. De aici a venit această percepție. Pariul meu este să rămân un om neschimbat. O să mă mențin”.

21:53

Dorința lui Marcel Ciolacu pentru funcția de premier

„Pe cine decid românii. Un președinte nu trebuie să aibe toată puterea. Este o perioadă în care ne trebuie o unitate lărgită în România și un dialog și cu puterea și cu opoziția. (…) Puterea trebuie împărțită mai ales în viitori ani”.

Întrebat despre susținerea colegilor din PSD: „Nu facem un lucru pentru colegii mei. Facem pentru binele românilor și al României”.

Dacă în perioada de campanie electorală voi fi nevoit să iau o decizie care mă va face să pierd funcția de președinte…nu am nicio reținere să o iau pentru binele României. Nu sunt un om egoist. Nu am invidie. Nu am ură!

„Vom vedea ce vor decide românii. Eu cred că viitoarea coaliție de guvernare va fi PSD-PNL”.

21:51

Ciolacu: Un președinte nu este președintele propriului partid

Una este să respecți partidul din care ai făcut parte și a cărui președinte ai fost. Alta este să fii părtinitor. PSD a câștigat alegerile pe primul loc. Conform Constituției, PSD trebuia să ofere numele primului-ministru. Nu s-a întâmplat acest lucru. (…) Noi am câștigat alegerile.

Întrebat despre prestația președintelui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus: „Putea mai mult!”

21:48

Marcel Ciolacu: M-am consultat cu duhovnicul înainte să anunț decizia de a candida la alegerile prezidențiale

M-am împărtășit. Nu am păcate de moarte…Am plecat împăcat de la părintele duhovnic. Nu am făcut nimic rău în viață. Sunt lucruri mai grele de dus decât moartea proprie. Sunt creștin…

21:45

Marcel Ciolacu, despre atacurile de la Congresul PSD

„Eu nu am atacat pe nimeni la Congresul PSD. Nu am pronunțat niciun nume. Am făcut un apel să terminăm perioada urii. (…) Sper să menținem această linie roșie. Am văzut postarea domnului Ciucă….m-a atacat direct…să încercăm să vedem prioritățile românilor, nu ale noastre”, a declarat premierul.

21:43

Ciolacu, despre candidatura la prezidențiale

După alegeri trebuie să intrăm într-o zonă de construcție și respect. Câteodată puterea nu a respectat opoziția. Liderii trebuie să se întâlnească și să stabilească niște linii roșii. (…) Nu pot să accept ca noi să ne înjurăm prin cancelariile europene.

Citește mai multe – AICI

21:39

Marcel Ciolacu: Nu am pantofi Louboutin

Iertati-mi ignoranta, dar nu am auzit de asemenea pantofi. Am pantofi italienești pe care îi port zilnic. Costumele pe care le port sunt de la o creatoare din România. Nu am această marcă de pantofi. Dar să știți, imediat după Revoluție am fost invitat de două doamne din Marea Britanie să vedem cum este și în alte țări capitaliste. Am fost invitați la un concert simfonic. Aveam adidași și geacă. (…) Mi-a spus un lucru: Marcel, tu ești prea sărac să îți cumperi un lucru ieftin, a spus liderul PSD.

21:37

Marcel Ciolacu: Sunt 100% pentru dreptul la avort în România

„Regina Maria m-a inspirat. A fost cel mai bun diplomat al României”, a spus Marcel Ciolacu în debutul emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu este primul invitat al emisiunii ”În Opoziție cu Denise Rifai”. Este prima prezență a liderului PSD într-un talk show, după ce a primit mandat din partea partidului să candideze pentru funcția de președinte al României.

Marți, 27 august, începând cu ora 21:30, pe gândul.ro și pe canalul de YouTube Gândul, Denise Rifai și Marcel Ciolacu vor dezbate cele mai importante subiecte ale campaniei prezidențiale din acest an, soarta candidaților pentru președinția României, viitoarea componență a Guvernului postelectoral, dar și ce a fost bine și ce nu a fost bine în guvernarea de până acum.

Întrebări incendiare, teme inedite și un format nou pentru online-ul românesc vor face ca discuția dintre Denise Rifai și candidatul PSD la alegerile prezidențiale să aducă claritate alegătorilor și vor oferi informații importante și relevante pentru  publicul interesat de evoluțiile politice ale anului 2024.

Ne aflăm într-o perioadă în care fiecare decizie politică contează enorm pentru viitorul României. Prin această emisiune, îmi propun să aduc în fața publicului o dezbatere deschisă și onestă, în care să analizăm împreună ce se întâmplă pe scena politică, să oferim claritate și să demascăm orice încercare de manipulare. Îmi doresc ca această platformă să fie un loc unde adevărul să primeze, iar oamenii să se poată informa corect pentru ca la momentul votului să știe clar cum, pe cine și de ce votează. Este foarte important ca votul sa fie unul conștient și asumat”, a spus Denise Rifai.


CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu, în linie dreaptă spre Cotroceni / Glume și atacuri la adresa PNL. Ciolacu: Am avut lideri fără SUFLET și fără Dumnezeu

Marcel Ciolacu, la Congresul PSD: „Interesele României nu mai trebuie negociate pentru mize personale”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Ed Sheeran și „Thor”, cuceriți de bucătăria românească. Un fel de mâncare le-a plăcut...
Rodica Tudor, implicată într-un MARE SCANDAL după derapajul de la Mamaia, alături de Țurcașiu și...
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
Candidații la prezidențiale în imagini inedite. Cum arătau Diana Șoșoacă și Elena Lasconi acum câteva...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Un sibian primește o pensie mai mare cu 5930 de lei, după recalculare. A ajuns...
Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, umiliţi chiar Festivalul Mamaia 2024. O cântăreaţă a refuzat să...
Dieta lui Meme Stoica și alimentele pe care le-a eliminat definitiv: „Fac 60 de ani...
Diamantul neșlefuit al litoralului românesc. De ce aleg să se cazeze aici tot mai mulți...
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
Cine este pensionarul care a primit 6.000 de lei în plus la pensie! Este cea...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Ai împrumutat mașina altei persoane? Ce riști dacă încalcă legea la volan?
Robert F. Kennedy Jr. a intrat în echipa de tranziţie prezidenţială a lui Donald Trump....
Ce au VĂZUT după ce au privit ÎN SPAȚIU mai departe ca NICIODATĂ
Bancnotele care se schimbă urgent la BNR. Banca Națională îți dă bani la schimb
Un nou drum de mare viteză în România. Va face legătura direct cu A3
Ministrul Muncii: „Am o veste bună pentru pensionari”. Crește pragul de impozitare a pensiilor. Când...
Ce pot face românii în cazul pensiilor recalculate greșit. Pașii pe care trebuie să-i urmeze
Geta Sterp vorbește despre purtatul centurii de siguranță în timpul saricinii: „Eu îmi imaginam că...
Destinația de vis aleasă de Liviu Vârciu și Anda Călin după căsătorie! Primele imagini cu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Alo, Bubulino, simt că faci ceva greșit! - Ce ai pățit,...
Trupa Oasis se reunește după 15 ani. Unde au fost anunțate primele concerte?