Călin Georgescu: „În următorii ani, apa va fi mult mai PREȚIOASĂ decât petrolul”
This browser does not support the video element.
Într-o ediție transmisă live de Gândul, candidatul la prezidențiale Călin Georgescu a vorbit despre necesitatea ca România să-și asume un rol activ pe scena geopolitică globală, punând accent pe valoarea resurselor naturale, independența economică și un dialog strategic bazat pe suveranitate. Acesta a subliniat că țara are potențialul de a deveni o putere regională, dacă își protejează resursele și investește în oameni. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.
România trebuie să joace o carte uriașă în contextul geopolitic actual, susține Calin Georgescu, evidențiind că țara noastră dispune de resurse și potențial uman excepțional, însă nu s-a investit suficient în acestea.
„Cel mai important lucru trebuie să înțelegi, trebuie să gândim mare, trebuie să gândim cosmic. Proiecte care ne pun pe harta lumii. Nu te poți juca doar acceptând să primești ceva de la masa celor bogați. Nu există așa ceva. Noi suntem bogați, suntem bogați în primul rând prin inteligență, prin oameni. Aici este mișcarea mare, care a fost desconsiderată: un popor în care nu s-a investit deloc în om, în România,” a declarat Georgescu.
Resursele naturale, cheia independenței economice
În aceeași intervenție, Călin Georgescu a atras atenția asupra valorii imense a resurselor naturale ale României, subliniind că acestea pot transforma țara într-un lider energetic.
„Avem hrană, nu doar mâncare. Asta poți să oferi. Ai apă, iar apa va fi mult mai prețioasă decât petrolul în următorii trei-patru ani, maxim. Apa va fi considerată mult mai prețioasă decât petrolul. Avem energie. Eu nu pot să accept în țara mea să plătesc factura la curent electric unei firme străine, să plătesc apa unei firme străine, gazul la o firmă străină. Este gazul meu, e petrolul meu, este apa mea, este energia mea. Noi putem să avem energie pe care s-o dăm aproape gratis, putem să avem litru la pompă cu un leu, la cât petrol avem,” a precizat acesta.
Proprietatea resurselor: un dialog strategic necesar
În viziunea sa, Calin Georgescu consideră că dialogul strategic bazat pe protejarea resurselor naționale este esențial pentru viitorul României.
„Eu mă gândesc la un dialog strategic. Dialog strategic înseamnă că te uiți la țara ta și înțelegi pe ce resurse se va juca în viitor. Ca să ai dialog strategic, trebuie să ai proprietate asupra resurselor. Trebuie să înțelegem bine: aici este țara noastră. Eu n-am primit-o în dar nici de la Bruxelles, nici de la Washington. Am primit-o în dar de la Dumnezeu, prin puterea iubirii. Asta este un fapt. Totul se poate discuta, însă cu respect total, dacă și ei mă respectă pe mine ca țară. Articolul 80 din Constituție este foarte clar: președintele reprezintă statul român și este garantul independenței, unității și integrității teritoriale. Punct,” a concluzionat Georgescu.
(Vezi AICI transcriptul emisiunii)
Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”