Ce urmează dupa RETRAGEREA lui Biden/ H. D. Hartmann: „Michelle OBAMA este prima opțiune pentru Casa Albă, nu Kamala Harris”

Publicat: 23 07. 2024, 11:30

This browser does not support the video element.

Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann a discutat despre anunțul președintelui Joe Biden de a se retrage din cursa prezidențială pentru Casa Albă și impactul acestei decizii asupra peisajului politic american. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Joe Biden a surprins scena politică anunțând că se retrage din campania de realegere în funcția de președinte al SUA, argumentând că această decizie „este în interesul partidului și al țării”.

Scenariul unei lovituri de stat

H.D. Hartmann a sugerat că retragerea lui Biden ar putea fi interpretată ca o lovitură de stat bine orchestrată. Conform analistului, pentru ca o astfel de manevră să reușească, trebuie să respecte cadrul constituțional pentru a conferi legitimitate noului candidat.

Deși Kamala Harris, actualul vicepreședinte, pare a fi succesorul firesc, Hartmann consideră că Michelle Obama ar putea fi adevărata țintă.

„Din punctul meu de vedere este o lovitură de stat foarte bine regizată. Kamala Harris nu cred că este opțiunea principală. Părerea mea este că–i Michelle Obama. O lovitură de stat, ca să reușească, trebuie să urmeze totuși un fir constituțional, ca să dea legitimitate noului candidat”, spune Hartmann.

Legitimitatea Convenției Democratice

În cadrul Convenției Democratice din august, Biden a fost desemnat oficial candidat, având aproape 3800 de delegați care l-au susținut.

„În acest moment, la convenția din august pe care trebuia să o aibă partidul și o va avea Partidul Democrat și urma să fie desemnat Biden, cum a fost Trump săptămâna trecută la convenția republicană, Biden avea i aproape 3800 de delegați. Deci era clar că această convenție îl alesese pe Biden legal și legitim. Democrat sau nu”, continuă analistul.

Biden, forțat să se retragă

Hartmann susține că Biden a fost forțat să se retragă, iar în acest moment el devine un „președinte curator” al Statelor Unite, fiind supravegheat îndeaproape de Kamala Harris și de deep state.

„Ceea ce este foarte grav ceea ce s-a întâmplat este că omul a fost forțat să iasă. Pe bune sau pe rele, asta nu o discutam.  Cred că mecanismul de securitate le-a spus după tentativa de eșuată de asasinat la adresa lui Trump: haideți să o facem, haideți să-l să-l scoatem. În acest moment, Biden a devenit un fel de prim-ministru în așteptare, președinte care doar va gira problemele curente ale statului american. Bineînțeles, cu o foarte mare atenția asupra gesturilor pe care le face din partea vicepreședintelui său Kamala Harris și din partea deep state-ului”, spune profilerul.

Provocările pentru Kamala Harris

Hartmann subliniază că, în eventualitatea în care Kamala Harris ar deveni președinte interimar, ar avea dezavantajul de a pierde timp prețios din campania electorală, un factor esențial în acest context politic intens.

„Zona este mult mai complicată din punct al transferului de putere constituțional în Statele Unite și este mult mai complexă la nivel de funcționari de deep state, de secretar de stat. Ar fi un dezavantaj ca Kamala Harris să fie președinte interimar în exercițiu pentru ca i-ar lua din timpul de campanie. Deci timpul ar fi problema”, adaugă Harmann.

Scandalurile și problemele legale ale familiei Biden

Un alt aspect important discutat de Hartmann este legat de problemele legale ale familiei Biden, în special cele ale fiului său, Hunter Biden, care riscă o condamnare de 20 de ani de închisoare.

„În acest moment clanul Biden este terminat. Nici nu știu dacă a avut un clan cu adevărat, Părerea mea este că el nu a vrut să cedeze până când nu i s-a asigurat impunitatea fiului lui Hunter Biden. Hunter riscă 20 de ani de pușcărie. Fiul lui Biden este un criminal condamnat. Astăzi este un penal condamnat”, conchide Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul.