Cine beneficiază de pe urma SCANDALULUI Pantelimon / H. D. HARTMANN: „Se dorește alungarea medicilor”

Publicat: 22 08. 2024, 11:30

This browser does not support the video element.

Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann a adus în prim-plan cazul controversat al deceselor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Analistul politic H. D. Hartmann a ridicat întrebări esențiale privind motivele care stau în spatele acestui caz, sugerând că „este un scandal foarte bine regizat”.

„Cineva are un interes fundamental de a da în medici”, spune acesta.

H. D. Hartmann: „Mă întreb cine are acest interes”

Hartmann sugerează că există un interes major de a blama medicii din România, întrebându-se cine ar putea beneficia de pe urma acestui scandal.

„Mă întreb cine are acest interes și ce mare corporație are nevoie de medici ca medicii din România să fie alungați efectiv cu procurorii. Vorbim de medici în care societatea românească, statul român investește zilnic. Și probabil că vreun stat străin, probabil că cineva, vreo corporație străină are nevoie de medici ieftini ca să nu plăteasca”, a continuat analistul.

H. D. Hartmann: „Procurorii au obligația să nu ne scoată medicii afară din țară”

Hartmann atrage atenția asupra rolului crucial pe care procurorii îl au în apărarea interesului național. Potrivit analistului, obligația morală a procurorilor este menținerea unui sistem medical funcțional.

„Procurorii României au obligația să nu ne scoată medicii afară din țară pentru că acest caz va avea repercusiuni absolute asupra relației de încredere între corpul medical românesc și statul român”, explică profilerul.

Potrivit analistului, procurorul român este perceput ca un „ofițer care vine cu bâta de baseball” și aplică presiuni agresive asupra diferitelor aspecte ale societății.

„Oriunde s-a dus procurorul român asta a făcut. Să nu uităm că de la formarea statului român, procurorii au fost întotdeauna instrumente de bătut poporul. Ei au fost întotdeauna procurorii României, n-au fost niciodată apărători ai intereselor României”, adaug

H. D. Hartmann evidențiază că metodele coercitive ale procurorilor nu reprezintă soluția rezolvării acestui fenomen.

„Trebuie să vedem totuși ce trebuie să ne uităm la efectele dezastruoase pe care un astfel de caz le are. Dacă există un fenomen, aceste legături de cauzalitate nu se rezolvă cu bâta de baseball a procurorului”, conchide Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”