Dan Dungaciu: „Dacă închideai ochii la discurs, ai fi zis că vorbește HARRIS în loc de Lasconi”

Publicat: 02 12. 2024, 11:57

This browser does not support the video element.

Într-o ediție transmisă live de Gândul, Dan Dungaciu, analist, sociolog și geopolitician, a făcut o paralelă între Kamala Harris și Elena Lasconi, evidențiind dificultățile politicienilor de a obține credibilitate și susținere atunci când beneficiază de sprijinul sistemului. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Dan Dungaciu a discutat despre dificultățile pe care le întâmpină un politician atunci când este susținut de întreg sistemul, dar trebuie să propună distrugerea acestuia. El a exemplificat această problemă prin cazul doamnei Harris, care, în calitate de vicepreședinte, nu a reușit să convingă electoratul că poate schimba direcția administrației Biden-Harris. Dungaciu subliniază că, în ciuda sprijinului mainstream-ului, este complicat să te poziționezi împotriva sistemului în cadrul unei campanii electorale, precum și în cazul Elenei Lasconi.

„E foarte greu și aici e marea problemă, inclusiv pentru prezidențiale, când te susține tot sistemul să spui că trebuie să distrugem sistemul. Aici e marea dificultate. Vorbesc de Lasconi. Asta a fost marea problema doamnei Harris și n-a crezut-o nimeni până la urmă și nici n-avea cum să o creadă, pentru că dânsa era vicepreședinte. Adică dăm pagina, întoarcem pagina, oamenii au înțeles, chiar au întors pagina și au scăpat de administrația din perspectiva, administrația Biden-Harris. Dar aici e foarte complicat, chiar dacă în prezidențiale te susține tot mainstreamul. E foarte greu, nu poți să fii fiind în mainstream și mai mult sau mai puțin împotriva lui.”, spune Dungaciu.

Dan Dungaciu: „Menirea președintelui ține de aspectul de securitate”

Dungaciu a declarat că rolul președintelui este esențial în conturarea strategiei de securitate națională. El subliniază că președintele are responsabilitatea de a prezenta această strategie Parlamentului, influențând astfel toate instituțiile esențiale ale României, inclusiv armata și serviciile de informații. Această putere de a desena liniile directoare ale securității naționale evidențiază importanța funcției prezidențiale în stabilirea unui cadru de acțiune pentru protecția țării.

„Pentru că, până la urmă, menirea președintelui ține de aspectul de securitate. El face strategia de securitate a țării. El o pune pe masa Parlamentului. Ea, de fapt, desenează toată linia de mișcare a instituțiilor din România, că e armată, că sunt servicii, că sunt toate aceste instituții esențiale.”, subliniază Dungaciu.

Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”