De ce a acceptat Cătălin Cîrstoiu să candideze la PRIMĂRIA Capitalei: „M-am gândit că a venit vremea să fac mai mult pentru oraș”

Publicat: 10 05. 2024, 11:59

This browser does not support the video element.

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, și Ion Cristoiu, scriitor și publicist, au fost invitații lui Marius Tucă în cadrul unei ediții speciale transmise live de Gândul. Cristoiu l-a întrebat pe fostul candidat al coaliției despre procesul de selectare ca și candidat comun al PSD-PNL și despre motivația sa în această decizie. Urmăriți, aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Cîrstoiu a relatat că primul contact în legătură cu această propunere s-a întâmplat în timpul unei vacanțe în Mauritius, când a primit un telefon prin care i s-a sugerat să ia în considerare posibilitatea de a candida. El a menționat că a analizat cu seriozitate această propunere, dornic fiind să contribuie mai mult la dezvoltarea orașului într-un mod administrativ.

„Primul telefon pe care l-am primit a fost când eram în vacanța studențească de iarnă, nu eram în țară, eram în Mauritius. Acum știe toată lumea că a apărut și în presă și am primit un telefon în care mi s-a propus să mă gândesc la acest aspect și am spus că o să cântăresc foarte serios. Să vedem care ar fi posibilitățile mele de a face ceva administrativ pentru oraș. Ca medic, până la vârsta de 50 de ani, am făcut chirurgical cam tot ce se poate face în meseria mea. Și am stat și m-am gândit că poate că a venit vremea să pot să fac mai mult, nu numai pacienților mei, să fac mai mult pentru oraș”, afirmă Cîrstoiu.

„Am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru București”

Referindu-se la proiectul pentru București, Cîrstoiu a precizat că acesta a fost rezultatul muncii unei echipe formate din patru-cinci persoane, împreună cu experți tehnici. El a subliniat că inițial s-a cerut să fie elaborat un plan politic, însă a insistat ca acesta să fie un plan administrativ, bazat pe nevoile reale ale orașului și nu pe considerente politice.

„Cu bună credință am intrat în povestea asta, PSD-PNL, candidat comun, din dorința de a face ceva. Proiectul pentru București – a rezultat un proiect de 100 de pagini, un proiect foarte bun, făcut de echipa mea de patru-cinci oameni, cu experți tehnici. Cele două partide mi-au dat planurile pentru București ale PSD-ului și ale PNL-ului. în planul PSD-ului erau niște informații utile. Planul PNL-ului era cartea domnului Sebastian Buduja care e o carte foarte bună. Noi am scos din ele idei care erau bune.

Inițial mi s-a cerut să avem un plan politic pentru București. Eu am spus tot timpul va fi un plan administrativ pentru București pentru că eu voiam să fac o administrație susținută de politică, nu politică. administrativă. Eu chiar am crezut timp de 30 de zile că pot fi un bun administrator”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul.