Dungaciu: „Carlson a spus că de 3 ani ÎNCEARCĂ să facă interviul cu Putin, dar l-au oprit serviciile secrete. Mă întreb de ce nu l-au oprit și acum”
This browser does not support the video element.
Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, director general Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Interviul pe care fostul jurnalist Fox News Tucker Carlson i l-a luat președintelui rus Vladimir Putin ar putea fi „lipsit de agresivitate” și „liniștit”, spune Dungaciu. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă
„Tot spectrul politic american a intrat într-o trepidație. Nu e foarte clar nici ce mai înseamnă să fii democrat. Conservatorismul ar trebui să fie rezervat. Asocierea Tucker Carlson – conservatorism riscă să facă foarte mult rău conceptului ideii de conservatorism. El nu va ieși neafectat după interviul cu Vladimir Putin.
Anunțul interviului a avut 70 de milioane de vizualizări. Se pare că ar mai fi cerut și alții să facă interviu cu Putin, dar au fost refuzați. Deci, Tucker Carlson nu este singurul care a cerut acest interviu, dar el l-a și obținut. Este o întreagă discuție, dincolo de toată povestea. Tucker Carlson a spus că de 3 ani încearcă acest interviu, dar serviciile secrete l-ar fi oprit. Întrebarea este de ce nu l-au oprit și acum. Nu vreau să mai adaug o conspirație, dar am sentimentul că acest interviu a venit exact într-un moment în care mai multă lume începe să pună apă în vinul relației radicale cu Federația Rusă”, a menționat Dan Dungaciu,
Într-o declarație, Biden a precizat că SUA nu vor mai sprijini Ucraina cât este nevoie, ci doar cât se poate, spune analistul politic.
„Biden a oferit ajutoare directe militare și financiare pentru Israel, inclusiv obuze, dar nu a făcut asta pentru Ucraina, ci a vrut să treacă totul prin Congres. De ce e un tip de abordare față de Israel și un alt tip de abordare față de Ucraina? Am sentimentul că administrația Biden se duce spre o nuanțare a relațiilor.
Este foarte interesant ce va spune președintele Putin și cum se va comporta în acest interviu. S-ar putea să auzim niște declarații care să fie liniștite, lipsite de agresivitate. Asta ajută pentru o decolare a problemei. Poate că interviul va sprijini acest proiect”, a mai spus Dungaciu.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”