Gen. (R.) Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. În momentul în care a început războiul din Ucraina, mulți refugiați au venit în România, însă foarte puțini au rămas, iar acest lucru nu este surprinzător, spune generalul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.
Doar 1,85% dintre refugiații ucraineni și-au luat serviciu în România. Mulți au suficienți bani ca să se lipsească de slujbe. Din cei circa 135.000 de refugiați ucraineni care au rămas în țara noastră, circa 2.500 și-au găsit slujbe.
„Nu prea avem ce să comentăm. Două treimi din teritoriul Ucrainei reprezintă teritoriu neocupat. Asta înseamnă o suprafață de două ori cât suprafața României. Dacă ar fi trebuit să ne gândim așa, au fugit de frica războiului, dar aveau unde să stea. Au preferat să plece din Ucraina. Peste 2 milioane de ucraineni au trecut prin România, dar au rămas puțini. Cei care au rămas sunt de două categorii: refugiați adevărați, care chiar au fugit de frica războiului, dar există și o altă parte, care în momentul în care au trecut granița în România, nu erau din categoria neîncorporabililor, aveau foarte mulți bani asupra lor, aveam mașini de mașini”, a declarat gen. (R.) Eugen Bădălan.
Conform acestuia, în legătură cu acest subiect ar mai trebui precizat ceva.
„Statul român a deschis școli în care se predă în limba ucraineană, iar ucrainieni au interzis învățământul în limba română. Asta nu este o atitudine echilibrată”, a spus generalul.
Peste 2,5 milioane de cetăţeni ucraineni au primit o formă de sprijin sau suport direct, fiind alocaţi peste 600 de milioane de euro atât din bugetul public, cât şi de la partenerii internaţionali.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!