Prima pagină » Emisiuni » Marius Tucă Show » Gen. Virgil Bălăceanu, despre a treia dronă prăbușită pe teritoriul României: „Probabilitatea este să fie una în derivă și cu un zbor DEZORDONAT”

Gen. Virgil Bălăceanu, despre a treia dronă prăbușită pe teritoriul României: „Probabilitatea este să fie una în derivă și cu un zbor DEZORDONAT”

Gen. Virgil Bălăceanu, președinte AORR (Asociația Ofițerilor în Rezervă din România), a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre a treia dronă prăbușită în România și găsită miercuri de militari. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Radarele care fac cercetarea pentru teritoriu, chiar și cele mai performante, fie ale rușilor, fie ale americanilor, nu bat sub 150 de metri. Gepardul (un sistem antiaerian autopropulsat blindat, autonom, care poate acţiona în orice condiţii meteorologice) este pregătit să ducă lupta împotriva atacurilor aeriene, fie că vorbim de drone, de elicoptere care atacă la joasă înălțime. Ele sunt cele mai utilizate în lovirea dronelor și reușesc. Am văzut chiar și filmulețe. Lovesc foarte bine”, a declarat generalul.

În ceea ce privește faptul că încă o dornă s-a prăbușit pe teritoriul României, Virgil Bălăceanu spune că „probabilitatea destul de mare este să fie o dronă în derivă și care să fi avut un zbor dezordonat, la o altitudine foarte mică. Luăm următorul caz, care poate să fie real: drona a fost lovită de apărarea antiaeriană și ajunge deasupra teritoriului României. Se vorbește, deși nu s-a documentat – când se atacă în roi – posibil ca unele drone să nu fie cu explozibil, ci să fie false.”

Bălăceanu: „Se trage la greu”

„Tunurile au un sistem radar, dar nu este perfect. Se trage și la vedere, la o probabilitate de direcție pe care acționează. Dronele, când ajung să atace supra obiectivului, vin sub 150 de metri. Tu, la nivel tactic, duci luptă la vedere, inclusiv pe timp de noapte. Folosești tot ceea ce înseamnă probabilitatea direcției, zgomotul, elementele care pot fi văzute pe timp de noapte, apoi execuți focul asupra lor. Se trage la greu. Realizezi o densitate a focului foarte mare, astfel încât să se realizeze probabilitatea de lovire, chiar și cu un singur proiectil”, a mai spus gen. Virgil Bălăceanu, președintele AORR.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele

Citește și