Prima pagină » Emisiuni » Marius Tucă Show » Generalul Virgil Bălăceanu dezvăluie SCENARIUL în care Ucraina ar putea ataca România: „Sunt două PERICOLE la adresa României”

Generalul Virgil Bălăceanu dezvăluie SCENARIUL în care Ucraina ar putea ataca România: „Sunt două PERICOLE la adresa României”

În cadrul unei ediții transmise live de Gândul, generalul (r) Virgil Bălăceanu a oferit o analiză detaliată asupra reacției și strategiilor Ucrainei în contextul invaziei ruse. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Generalul Bălăceanu a discutat despre presupusa surprindere a Ucrainei în fața invaziei ruse. Deși la nivel politic se afirma că nu există un pericol iminent, realitatea a demonstrat că Ucraina era pregătită pentru o intervenție pe trei fronturi.

„Ucrainenii desfășoară cu succes mai multe operații. O operație foarte interesantă este această operație de dezinformare, în sensul în care ei spuneau chiar la nivel politic că nu există un pericol iminent de atac al Federației Ruse. Dar după declanșarea invaziei ne-am dat seama că ei își pregătiseră gruparea de forțe și mijloace ca să intervină. Ucraina a dus lupta pe trei fronturi”, spune generalul.

Operații militare complexe

Un alt aspect important menționat a fost complexitatea operațiilor militare desfășurate de Ucraina. Generalul a evidențiat faptul că Ucraina a efectuat cu succes operații de acoperire și apărare, reușind să mascheze și să ascundă eficient pozițiile și capabilitățile sale militare.

„Operație de acoperire în care nu știe exact direcțiile pe care atacă inamicul, dar forțele să fie în zonă. Există o operație de acoperire, acoperire a frontierelor și operație de apărare. Dar au avut o operație foarte bine pregătită, operația de mascare și ascundere, altfel nu-mi explic cum rușii n-au reușit cu capabilitățile la vremea respectivă să le distrugă aproape în totalitate sistemele de apărare antiaeriană”, a continuat generalul.

Schimbarea strategiei ruse

În pofida pregătirii Ucrainei, Rusia a reușit să ocupe aproximativ 30% din teritoriu. Cu toate acestea, rușii au trebuit să-și schimbe rapid strategia, realizând că direcția inițială a loviturii principale către Kiev și speranța că președintele Zelenski va fugi au fost greșite.

„Au schimbat în timp scurt strategia, dându seama că au greșit. Ei au plecat de la ideea direcția loviturii principale înspre Kiev, cucerim Kievul, fuge Zelenski”, adaugă Bălăceanu.

Implicații pentru România și Europa

Generalul Bălăceanu a subliniat două pericole indirecte pentru România în contextul conflictului. Primul pericol este posibilitatea ca un regim pro-Moscova să ajungă la putere în Kiev, ceea ce ar putea transforma Ucraina într-o entitate agresivă față de România și Polonia, sub influența rusă.

„Trebuie să luăm în considerare că sunt două pericole la adresa României, nu directe, indirecte. Un prim pericol ar reprezenta ajungerea la putere la Kiev a unui regim pro-Moscova. Atunci, Ucraina ar deveni agresivă față de România, Polonia. Pentru că rușii vor face tot posibilul că acel regim să spună că totul s-a datorat acestui sprijin occidental care a venit via Polonia, via România”, explică generalul.

Al doilea pericol, potrivit generalului, este reprezentat de:

„In consecințele continuării războiului, și insist pe un asemenea scenariu, este ajungerea rușilor la gurile Dunării. Sigur, operația Odessa, cucerirea orașului Odesa, a împrejurimilor, ajungerea la gurile Dunării și cap de pod în Transnistria”, spune Bălăceanu.

Percepțiile și reacțiile occidentale

În final, generalul a abordat reacțiile alarmiste din vestul Europei, care sugerează o posibilă invazie rusă în Europa.  Cursa înarmărilor este văzută ca o măsură esențială pentru a contracara potențialele agresiuni, potrivit generalului.

„Aceste semnale vin mod deosebit din vestul Europei sau nord-vestul Europei. Da, ele sunt necesare, însă sunt necesare într-un gen de, să-i spunem, manipulare a opiniei publice și a deciziilor politice. Vestul este la distanță de Federația Rusă. Ca atare, nu este atât de ușor ca politicienii, în mod specific populația în general, să înțeleagă de ce reluăm cursa inarmărilor. Este nevoie de această cursă a înarmărilor”, conchide generalul.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Absolventă a Universității București, Facultatea de Litere, Silvia Tudor și-a început cariera ca editor în cadrul agenției de presă MEDIAFAX, evoluând ulterior în rolul de coordonator al departamentului ... vezi toate articolele

Citește și