George Simion: „Nu cred în cote egale de GEN, ci în meritocrație”

Publicat: 11/09/2024, 13:00

Într-o ediție transmisă live de Gândul, George Simion, liderul AUR și candidat la prezidențiale a criticat afirmațiile lui Marcel Ciolacu despre dreptul la avort, susținând că avortul nu ar trebui clasificat ca un drept fundamental. Simion a evidențiat problemele care îi determină pe români să părăsească țara și a propus o soluție pentru recâștiga controlul asupra economiei. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

George Simion a criticat afirmațiile lui Marcel Ciolacu despre dreptul la avort, susținând că acesta a confundat dreptul femeii de a decide cu includerea avortului printre drepturile fundamentale. El consideră că, deși libertatea de alegere este importantă, avortul nu ar trebui să fie clasificat ca un drept fundamental.

„Marcel Ciolacu, totodată, s-a exprimat pentru dreptul fundamental la avort și cred că a făcut o gafă. Nu știe diferența între dreptul femeii de a face avort și includerea avortului între drepturile fundamentale. Noi suntem pentru libertatea femeii de a decide, dar de aici până la a include printre drepturile fundamentale ale omului dreptul la avort e cale lungă. Agenda progresistă, agenda globalistă tocmai asta prevede și presează în ultimii ani.”, a declarat Simion.

Rolul femeilor în societate

Liderul AUR a discutat despre rolul femeilor în societate și în partid, subliniind că nu crede în cotele de gen ca soluție, ci în meritocrație. Simion a menționat că AUR are femei în funcții importante, inclusiv europarlamentari și vicepreședinți, și a evidențiat, totodată, competența femeilor.

„Avem europarlamentari pe Georgiana Maria Teodorescu, avem vicepreședinți doamne, pe Ramona Lovin, pe Geanina Șerban, Ramona-Ioana Bruynseels. Nu cred în cotele de gen ca fiind o soluție. Cred în meritocrație. Cu siguranță, din multe puncte de vedere, femeile sunt mai competente decât bărbații și caut să găsim în rândurile noastre viitori parlamentari, viitori primari, viitori reprezentanți din partea doamnelor. E mai greu pentru ele, pentru că femeile și biologic dau naștere copiilor, au grijă de familie, au grijă de copii și le rămâne mai puțin timp pentru aspecte profesionale și pentru implicarea în viața societății. Cu atât mai mult sunt lăudabile. Într-un guvern AUR pe care l-am prezentat, avem un vicepremier, pe Ramona Ioana Bruynseels, avem un ministru al muncii, pe Dorina Barcari și avem un ministru de externe, pe Maria Georgiana Teodorescu. Sper să găsim mai multe figuri, bineînțeles.”, a declarat liderul AUR.

George Simion: „Nu avea nimeni șanse să câștige în lipsa unei înțelegeri pentru un candidat unic care să i se opună lui Nicușor”

George Simion a discutat despre candidatul partidului său la Primăria Capitalei, menționând că au obținut un scor de 9% la consiliul municipal. Simion a afirmat că, fără o candidatură unică din partea opoziției, nu existau șanse reale de câștig, având în vedere polarizarea votului în favoarea lui Nicușor Dan.

„Am avut un candidat la Primăria Capitalei, am avut și un scor bun, zic eu, 9% pe consiliu municipal. Asta ne permite să obținem un viceprimar. Categoric am preferat să propun un tânăr și un bun specialist. Nu avea nimeni șanse să câștige în lipsa unei înțelegeri între toate partidele pentru un candidat unic care să i se opună lui Nicușor. Toate partidele de pe de pe zona USR, REPER, au avut un singur candidat, pe Nicușor Dan.”, a afirmat Simion.

George Simion: „Suntem deposedați de resurse și suntem lipsiți de perspectiva de a fi proprii noștri stăpâni”

George Simion a declarat că românii părăsesc țara din cauza sistemului medical ineficient, a infrastructurii deficitare și a problemelor din sistemul educațional. Simion a accentuat necesitatea recâștigării controlului asupra unor sectoare importante ale economiei și a sprijinirii antreprenorilor pentru a se dezvolta

„Românii pleacă definitiv din România din cauza sistemului medical, din cauza infrastructurii și sistemului educațional și din cauza banilor. Corupția este la nivel mic. La nivel mare suntem deposedați de resurse și suntem lipsiți de perspectiva de a fi proprii noștri stăpâni și de a ne conduce conform propriilor decizii. Recăpătând control asupra unor zone importante din economie și având antreprenori care să fie susținuți și care să se dezvolte.”, a declarat George Simion.

Soluția propusă de liderul AUR

Întrebat cum ar recăpăta controlul asupra zonelor de interes din economie, liderul AUR a subliniat că acest lucru este posibil pri reetatizarea companiilor naționale care implică resursele solului și subsolului.

„Prin toate companiile naționale care implică resurse ale solului și subsolul, o reetatizare în ceea ce privește, de exemplu, Petromul. Statul român trebuie să recapete control asupra pachetului majoritar, să naționalizeze. Practic, da, se face și în Franța, se face și în Germania. Nu este nimic rău când vorbești despre companii din domenii strategice precum energia.”, a concluzionat Simion.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezbaterea Harris-Trump: Vânătoare de voturi, cu două luni înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. România, pomenită...
Filmul crimelor din Constanța a fost realizat de anchetatori. Detalii macabre oferite de Șacalul: cu...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Ciobănia și barbaria ne-au făcut români. Factorii suprinzători și decisivi în formarea poporului român
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte...
Cine a câștigat dezbaterea? Care sunt reacțiile după marea confruntare dintre candidații la prezidențialele americane
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte...
Pelinel, mai sexy la 43 de ani! Soția lui Borcea se menține într-o formă de...
Ce arată necropsiile tinerelor ucise de "Şacalul". Denisa și Delia au sfârșit în același fel
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu...
Un cunoscut cântăreț de muzică populară din România s-a stins din viață la doar 49...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
La ce temperatură trebuie schimbate anvelopele de vară cu cele de iarnă
Ce au spus Harris şi Trump când microfoanele lor au fost oprite
Ce s-a întâmplat înainte? Momentul în care primul avion lovește pe 11 septembrie
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Chinuri cumplite pentru pacienții din România. Problema a ajuns în tribunale
Ce mesaj a transmis Iustina Loghin de la Insula Iubirii sezonul 8 către fiica ei...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost...
Cine este românca ce a impresionat la nunta cu un milionar indian, îmbrăcată din cap...
BANCUL ZILEI. Bulă vorbește la telefon cu soția: - Acum sunt în pat cu o...
Noi antibiotice promițătoare s-ar putea ascunde chiar în microbiomul uman