Prima pagină » Emisiuni » Marius Tucă Show » H. D. Hartmann desființează CEREMONIA de deschidere a Jocurilor Olimpice: „Minciuna care a fost la Paris este INSULTĂTOARE pentru evoluția umanității”

H. D. Hartmann desființează CEREMONIA de deschidere a Jocurilor Olimpice: „Minciuna care a fost la Paris este INSULTĂTOARE pentru evoluția umanității”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann a adresat critici vehemente interpretării artistice a celebrei picturi „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci, prezentată în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Evenimentul, regizat de un cunoscut artist francez, a inclus un număr artistic ce reproduce celebra pictură murală „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci.

H. D. Hartmann: „Au insultat 2,5 miliarde de creștini”

Hartmann a argumentat că această reinterpretare nu doar că ofensează miliarde de creștini, dar ar putea, de asemenea, să fie văzută ca o insultă adusă celor 2.000 de ani de cultură creștină. Totodată, sugerează că aceasta ar putea fi interpretată și ca o jignire la adresa comunității LGBTQ+.

„Deci ori ăștia au insultat 2,5 miliarde de creștini, ori 2.000 de ani de cultură creștină pentru că s-a construit sub creștinism, ori este punerea în scenă a unei sărbători păgâne și atunci a insultat homosexualii. Oricum o dai, minciuna care a fost la Paris este insultătoare pentru evoluția umanității”, spune Hartmann.

Pentru a sublinia contrastul dintre percepțiile occidentale și realizările globale, Hartmann a adus în discuție mai multe exemple relevante.

Arabia Saudită trimite în spațiu prima femeie astronaut

Unul dintre acestea a fost anunțul Arabiei Saudite privind prima femeie astronaut din țară pe care o vor trimite în spațiu.

„Arabia Saudită a anunțat că o femeie cu hijab se duce în spațiu. Vor avea o femeie astronaut. Există o echipă de cosmonauți arabi care singurul lucru pe care l-au cerut este să aibă voie să se ducă cu rugăciunile alese special de către Imam pentru ei. N-au cerut să se ducă cu Coranul”, spune analistul.

Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spațiu

H. D. Hartmann evocă figura lui Dumitru Prunariu, cosmonautul român care a devenit un simbol al progresului tehnologic și cultural într-o țară care, acum câteva decenii, se confrunta cu provocări educaționale majore.

„Ce-a fost Prunariu? Plecat dintr-o Românie care cu numai 30 de ani înainte nu știa să scrie, să citească și este cosmonaut. Saltul ăsta civilizațional nu se pune, nu?”, a continuat Hartmann.

Potrivit analistului, realizările recente ale Franței în contextul Jocurilor Olimpice demonstrează o cădere în „barbaria culturală”.

„Franța ne-a dovedit ca, într-adevăr, a căzut în barbaria culturală în care nimic nu mai este bun”, a afirmat acesta.

H. D. Hartmann: „Ploaia a spălat păcatul original al insultei a 2.000 de ani de cultură și civilizație creștină”

Analistul a adăugat că ploaia care s-a abătut în timpul evenimentului a fost o „purificare” divină a ceea ce el consideră a fi o insultă adusă patrimoniului cultural creștin.

„Noroc că a plouat și a mai spălat, prin bunăvoința lui Dumnezeu, păcatul original al insultei a 2.000 de ani de cultură și civilizație creștină. Când a început să plouă, de fapt, a fost dorința divinității, dorința naturii de a spăla această rușine pariziană”, conchide analistul H. D. Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Absolventă a Universității București, Facultatea de Litere, Silvia Tudor și-a început cariera ca editor în cadrul agenției de presă MEDIAFAX, evoluând ulterior în rolul de coordonator al departamentului ... vezi toate articolele