H. D. Hartmann, despre protestele fermierilor: „Mă întreb dacă Franța a intrat în custodia unei lumi întunecate care vrea să fure de la state”
This browser does not support the video element.
H. D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. El a vorbit despre impactul distructiv pentru fermieri pe care îl au reformele care urmăresc decarbonificarea și despre intențiile „neortodoxe” la care apelează marile guverne europene. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.
Hartmann pune sub semnul întrebării direcția politicilor adoptate de Franța și de alte țări europene, afirmând că acestea par să vizeze o „furtună” asupra resurselor naționale și a drepturilor populației.
„Europa de Est a fost furată de-a dreptul. Bună-starea nu va mai ajunge niciodată aici.
Eu mă întreb dacă nu cumva Franța, ca și Germania, ca și Italia, cu tot madame Meloni care a făcut pe naționalista și identaritara și nu era cazul, dacă nu cumva acești lideri au intrat în custodia unei mari nobilimi ai acestei lumi întunecate, a celor care vor să fure acum state și guverne.
Macron este clar că este un imberb însurat cu maică-sa. Ăsta e profilul lui… și-a ales un prim-ministru pentru prima dată – amantul unui europarlamentar… Mama lui Macron era mai bătrână ca soția lui Macron cu 10 ani… deci era practic aceea generație.
Cum poți să furi tu resursele unei țări fără ca poporul să-ți ia gâtul? Cum poți tu să furi casele unei țări? Cum poți tu să furi dreptul unui popor de a se dezvolta? Îi spui că emite carbon și atunci te apuci și în cine dai primii? Cine sunt cei mai conservatori pentru că ei muncesc de dimineață până seara? Ferimerii, țăranii! Noi le spunem fermierii, ei sunt țărani, fie că au două hectare sau 100 de hectare.
Franța își propune până în 2050 să reducă producția industrială cu zeci de procente, atenție nu cu 1%. Își propune să reducă cheltuielile medicale pentru că, spun ei, datorită faptului că francezul nu va mai merge atât cu mașina și aia va fi sănătate.
Asta este strategia de descreștere economică a Franței. Este pentru prima dată când am văzut uluit când un guvern al unui stat și al unei națiuni își propune descreșterea economică”, spune analistul politic.
Analistul politic subliniază faptul că planurile de descreștere economică adoptate de Franța reprezintă o premieră negativă și atrage atenția asupra scăderii construcțiilor noi cu 85%, asociind această cifră cu o posibilă scădere a populației.
„Știți ce înseamnă asta? Adică o scădere a populației”.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”