Prima pagină » Emisiuni » Marius Tucă Show » H. D. Hartmann, despre Victoria Nuland: „Are o patologie aparte a puterii. Pe unde a fost nu a făcut decât să curgă sânge”

H. D. Hartmann, despre Victoria Nuland: „Are o patologie aparte a puterii. Pe unde a fost nu a făcut decât să curgă sânge”

H. D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. El aduce în atenție o perspectivă mai puțin cunoscută asupra personalității Victoriei Nuland, subsecretar de stat american, afirmând că aceasta are o „patologie aparte a puterii”. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Hartmann aduce în prim-plan o perspectivă psihologică asupra personalității Victoriei Nuland și impactul experiențelor ei în lumea spionajului asupra viziunii și atitudinii față de Rusia.

„Victoria Nuland este o persoană care are o patologie aparte a puterii. Ea este fata care se rebelează împotriva familiei. Provine dintr-o familie foarte clasică cu pian în casă, cu educație, cu tot ce vrei și pleacă, domnule… își ia un an sabatic și pleacă și se duce pe un pescador sovietic un an și șase luni. Deci ca să vă dați seama”.

Potrivit lui Hartmann, Nuland face parte dintr-o generație de spioni americani, asemănătoare cu alte figuri publice precum Chrystia Freeland, ministru de externe canadian, cu origini controversate.

„Este o femeie care face parte din generația de spioni americani trimiși așa cum de exemplu Freeland, actualul ministru de externe canadian, actualul viceprim-ministru canadian, nepoata unui nazist ucrainean, a fost trimisă în 1990 ca student în schimb de experiență în Ucraina. Nu dispăruse URSS-ul și a început să împartă bani prietenilor bunicilor ei su prietenilor naziști pentru construcția partidului nazist din Ucraina. Și ea este acuma viceprim-ministru al Canadei.

Este o generație crescută de această lume. De-aia vă spun că Statele Unite nu au pierdut autoritatea de ieri-de astăzi”, a spus Hartmann.

Analistul descrie o perioadă în care Nuland a luat un an sabatic și s-a aventurat pe un pescador sovietic timp de un an și șase luni. În această perioadă, ea a făcut schimb de experiență cu marinarii sovietici, învățând limba rusă și participând la diverse activități aflate sub supravegherea KGB-ului. Hartmann sugerează că această experiență a contribuit la dezvoltarea unei „patologii” în psihologia ei.

„Părerea mea că stă de la Ronald Reagan s-a furat America. Această Nuland se duce pe un pescador sovietic. Eu am studiat dosarul, colmandantul era Kalmîc, cârmaciul era întotdeauna un șef care era rus, inginerul șef al pescadorului era din Kârgâzstan și era și un musulman. Ea făcea schimb de experiență. A vrut să învețe limba rusă, așa cum Freeland al Canadei, la fel s-a dus învețe limba rusă și făcea spionaj la greu pentru că KGB-ul, pe timpul lui Gorbaciov, a descoperit-o dar problema este că a murit URSS-ul și n-a mai condamnat-o nimeni pentru spionaj.

Nuland face acest an sabatic și ea va povesti că, bineînțeles, seara, marinarii care nu erau în la posturi se adunau în sala de mese și se îmbătau și ea pleca târâș-grăbișt după ce bea și se închidea la ea în cușetă pentru că se dădeau băieții la ea. Acum să fim foarte clari… că un bărbat care șade singur pe lumea asta… și pinguinii sunt frumoși. Ea va popovesti aproape râzând această experiență, însă pentru un profiler ca mine este revelator pentru psihopatia în care ea va intra. Ceva acolo, în acele luni ore, zile în acea imersie de limbă rusă, ceva acolo s-a stricat. Patologia lui Nuland este post-traumatică. Ea unde a fost nu a făcut decât să curgă sânge și război, Ea de Ucraina s-a ocupat târziu. Ea s-a mai ocupat și de alte țări.

Ea venea de exemplu la București și toată lumea fugea de ea. Ea în acele momente a început să urască Rusia la nivel patologic. Deci acolo este o ruptură. Părerea mea este că e post-traumatică. Nu ma interesează ce s-a întâmplat… lumea o să își imagineze 1000 și în una de lucruri. Realitatea este că încă nu avem detaliile. O să apară pentru că probabil că într-un dosar KGB există”, a declarat Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele