H.D. Hartmann: „În 2025 se va semna ARMISTIȚIU între Rusia și Ucraina”

Publicat: 10/09/2024, 10:00

Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann a comentat provocările cu care se va confrunta România, evidențiind că Nicolae Ciucă, cu o carieră contestată, nu este pregătit să le gestioneze. Analistul a vorbit și despre schimbarea de strategie în promovarea imaginii lui Nicolae Ciucă. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Analistul H.D. Hartmann discută despre provocările cu care se va confrunta România în viitor și subliniază că Nicolae Ciucă, un fost elev al școlii militare comuniste, se află într-o poziție dificilă, având în vedere că i se contestă fundamentul carierei.

„Atunci, Ciucă, ia din capitalism, elevul școlii militare comuniste. Da, omul care a fost decimat de doi generali italieni, decimat efectiv. Omul căruia i se ia baza, i se ia fundamentul carierei sale. Și atunci când te duci să faci cu Mircea Dinescu, ultimul socialist în viață pe care eu îl admir, ai o problemă pentru țară.”, afirmă analistul.

Ce schimbări aduce 2025

Hartmann a continuat prin a prezice trei evenimente semnificative pentru 2025: semnarea unui armistițiu între Rusia și Ucraina, integrarea României în structurile NATO pentru misiuni de luptă și o criză economică majoră. Aceste evenimente vor avea loc simultan, iar analistul se îndoiește de capacitatea lui Ciucă de a gestiona toate aceste provocări din funcția de președinte.

„România nu se duce în capitalismul comunist și nici în raiul capitalist. România are în față un alt viitor, care înseamnă în 2025 vă spun trei elemente ca să se știe ce se întâmplă și iar o să fiu acuzat că citesc în stele sau nu, cum m-a întrebat pe mine cineva dacă dacă îmi place astrologia. În 2025 se va semna primul act de armistițiu Rusia, Ucraina, armistițiu. Spun cuvântul foarte bine să se uite lumea în dicționar. Nu este pace, armistițiul nu va fi niciodată pace. De ce? Pentru că nu Zelenski va semna pacea. Al doilea al element în 2025 va fi integrare a României în comandamentele de executare de misiuni de luptă ale NATO. Noi până acum nu avem așa ceva și al treilea element, economia României in ori implodează, ori explodează una din două, cred că mai degrabă. Aceste trei elemente se vor întâmpla în paralel.  Îl vedeți pe Ciucă, președintele României, capabil să le ducă pe toate trei. Și de aici bucătăreala.”, a declarat Hartmann.

Hartmann: „Dinescu îl aduce la nivelul de unde a plecat, la nivelul de țăran”

Hartman a afirmat că Mircea Dinescu reînvie figura lui Ciucă, transformându-l dintr-un „mare erou” al bătăliei de la Nassiriya, distrus de doi generali italieni, într-un simbol al umanității și autenticității, aducându-l la nivelul țăranului român.

„La Ciucă avem un apel la cel mai jos nivel, unde nu poate fi atacat, la țăranul român. Mircea Dinescu îl readuce din Marele erou de la Nassiriya, distrus de doi generali italieni, din Marele om al americanilor, distrus complet de de ceea ce a făcut, din marele om politic, Mircea Dinescu îl aduce ultimul socialist în viață din România și este un titlu de onoare, apropo, nu este deloc peiorativ ce spun despre Mircea Dinescu este despre Ciucă peiorativ. Mircea Dinescu îl aduce la nivelul de unde a plecat, la nivelul de țăran.”, a subliniat Hartmann.

Hartmann consideră că alegerea lui Dinescu de a lansa această carte este una genială, subliniind importanța acestei perspective asupra imaginii lui Ciucă.

„Am primit în PDF cartea generalului Ciuc, nu astăzi ieri și am citit și eu primele două-trei capitol, le-am răsfoit că nu se poate spune că pot să citesc o asemenea carte. El vorbește despre linia sa țărănească. Cine l-a ales pe Mircea, să-i fie să spunem așa cel care lansează cartea, uite în mână cu cartea respectivă a gândit-o genial.”, a mărturisit analistul.

O schimbare de strategie

Hartmann a subliniat că liderii PNL par să fi schimbat strategia de prezentare a lui Nicolae Ciucă, încercând să îl portretizeze mai degrabă ca fiind un candidat cu origini modeste, asemănător lui Ceaușescu. Această schimbare de strategie vine după ce partidul a fost criticat pentru panourile publicitare care promovau cartea candidatului Ciucă.

„Ciucă nu mai este generalul de la Nassiriya, nu mai este Generalul NATO, este  țăranul român, candidatul care vine din din din pământul acestei țări, cum a venit Ceaușescu. Există deci o schimbare de strategie. Când și-au pus panourile alea din doi în 2m pe pe șușelele țări, în acel moment trebuiau să aibă o revenire. Și da, este omul care a plecat de la țară pentru a deveni elev al uni liceu militar. N-am nicio problemă cu această biografie. Am o problemă cu Nassiriya. Ei au vrut să-i dea un alt model de dialog, adică el să fie țăranu român care nu trădează niciodată.”, a concluzionat Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ancheta în cazul dentistei ucise în Brăila se apropie de final. Suspectul este acuzat de...
Andreea Bălan e OUT de la „Te cunosc de undeva”! Şefii de la Antena 1...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Pățania unei românce înstărite care a plătit 10.000 de euro pentru vacanța perfectă. „E posibil...
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure...
Un bărbat din Constanța a omorât două femei pentru a le fura mașinile de lux....
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila!...
Soluția de 20 de lei care poate reduce durata răcelii la copii și previne răspândirea...
Ploi şi vijelii în toată ţara, până joi dimineaţă. La noapte, 14 judeţe şi Capitala...
Concubina Șacalului, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două tinere în Constanța, a fost...
Doctorița Marina Gavril, ucisă pentru bani! Ce a făcut asasinul, imediat după crimă, cu telefonul...
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata...
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Coreea de Nord anunţă că va creşte „exponenţial” numărul de arme nucleare. Pe cine dă...
Cea mai POPULARĂ metodă de slăbit crește RISCUL de CANCER
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Zilele în care este bine să te tunzi în luna septembrie. Frizerii știu de ce
O mamă și-a pozat copiii în parc, dar când a privit mai atent s-a îngrozit....
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este...
Cum se descurcă Marina Voica din punct de vedere financiar? Artista generației de aur a...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Miliarde de oameni din întreaga lume fac aceeași greșeală, a descoperit un studiu