H.D. Hartmann: „Nicușor Dan s-a ÎNȚELES cu Nicolae Ciucă”

Publicat: 27/09/2024, 10:00

Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann a exprimat îngrijorări serioase cu privire la comportamentul lui Nicolae Ciucă în ceea ce îl privește pe Sebastian Burduja, subliniind că acțiunile sale denotă o lipsă de onestitate și responsabilitate. Analistul a subliniat  că  acest lucru este inacceptabil pentru cineva cu un statut atât de înalt în armată și politică. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Hartmann a criticat aspru comportamentul generalului Nicolae Ciucă legat de harta de la Nassiriya. Analistul a afirmat că, în loc să explice deschis situația, Ciucă a ales o abordare care a fost considerată rușinoasă, mai ales având în vedere statutul său de general. Critica s-a extins și la relația sa cu Nicușor Dan, în detrimentul lui Sebastian Burduja, sugerând că Ciucă a acționat într-un mod care denotă lipsă de responsabilitate, mai ales în calitate de șef de partid.

„Un general de patru stele al Armatei Române n-are voie să-și pună harta într-o emisiune ca să-și salveze numele, harta de la Nassiriya aseară, dacă venea și explica bărbătește, dacă se ducea, știu eu, la cineva care într-adevăr avea imaginea care să poată să-i spele statutul de general de patru stele, a fost o rușine. Și după aia, după ce tu explici că ai fost într-o luptă în Nassiriya , vii cu Nicușor Dan care și după aceea faci un alt lucru care este și mai grav pentru un general al Armatei Române, este rușine. Îl arunci pe Sebastian Burduja sub autobuz și spui că dacă rai bucureștean, tu, șeful Partidului Național Liberal, care aveai candidat la Primăria Generală, l-ai fi votat pe Nicușor Dan.”, a afirmat Hartmann.

H.D. Hartmann: „Cinstea și onestitatea sunt același lucru și în politică și la militari”

H.D. Hartmann a criticat comportamentul generalului Nicolae Ciucă, considerând că erorile sale de tactică comunicațională și acțiunile de a-și trăda colegii sunt inacceptabile pentru un militar. Acest lucru, a continuat Hartmann, denotă lipsă de onoare și onestitate. Hartmann a subliniat că disciplina și valorile morale ar trebui să fie aceleași atât în armată, cât și în politică, comparându-l pe Ciucă cu alți lideri politici precum Marcel Ciolacu, care nu își abandonează colegii în mod public.

„Păi, iertați-mă, ce sunt aceste greșeli de tactică comunicațională pentru un general de patru stele. Unde este onoare de militar? Îl vedeți pe Marcel Ciolacu vreodată aruncându-și sub autobuz pe Gabriela Firea? Dumnezeu ne este martor ca dragoste între Gabi Firea și Marcel Ciolacu nu există. Să faci trei greșeli de tactică comunicațională pentru un general de patru stele al Armatei Române este o rușine. Între aceeași emisiune și în aceeași seară ca să ce? Ca să mă apropii mai mult de cei de la Bruxelles să mă dau europenist? Eu am luptat în Afganistan, eu am luptat în Irak, eu am fost cu soldații mei și i-am apărat. Eu am alt statut, domnule, eu, generalul Ciucă, am alt statut. Și atunci bineînțeles că fugă ăștia prin Italia să emigreze de Iohannis. Nu diferă disciplina, onoarea, cinstea și onestitatea sunt același lucru și în politică și la militari. Dar chestia cu Sebastian Burduja pe mine m-a rănit. O să vină să îmi explice cum devine chestia cu kilowatt-ul oră.”, a afirmat Hartmann.

Analistul H.D. Hartmann a subliniat că acțiunile lui Nicolae Ciucă, șeful Partidului Național Liberal, de a-și abandona candidatul Sebastian Burduja și de a-l susține pe Nicușor Dan, denotă o lipsă de cinste și onoare, incompatibile cu statutul său de general. Hartmann a concluzionat că astfel de comportamente nu reflectă valorile fundamentale ale unui lider militar și politic.

„Dar să știți un lucru cum adică tu, șef de Partid Național Liberal, îți arunci sub autobuz candidatul, asta mai e cinste și onoare de general de patru stele?”,  a conchis analistul.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Filmul crimei din Mehedinți! Și-a ucis tatăl, apoi a sunat la 112 să anunțe dispariția...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Femeia din Bacău aflată în comă, care și-a revenit brusc și a început să cânte....
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
L-ai văzut? Lucian a plecat la muncă în Cehia și de atunci a dispărut fără...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare...
Vremea se transformă în București. Se anunță fenomene extreme
Ea este femeia care și-a ”pedepsit” soțul pentru infidelitate cu o nouă iubită, care e...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Cum încearcă Alin Oprea să "elimine" și să evite controversele scandalului în care este implicat
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Cercetătorii au creat „mătasea de păianjen” care vindecă rănile diabetice