H.D. Hartmann: „Pentru produsele pe care le putem face în România ar trebui să INTERZICEM importurile”

Publicat: 04 10. 2024, 15:00

This browser does not support the video element.

Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann a propus o serie de măsuri, printre care reformarea justiției și interzicerea importurilor pentru produsele agricole autohtone pentru a proteja economia națională. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Hartman susține că românii care trăiesc în străinătate și nu plătesc impozite în România timp de trei ani ar trebui să își piardă automat cetățenia. El critică faptul că mulți români contribuie la economiile altor țări în declin, dar doresc să revină în România pentru pensii și asigurări medicale fără a fi contribuit la sistemul românesc. Aceasta ridică probleme de echitate în ceea ce privește drepturile sociale și obligațiile fiscale.

„Vrei să fii român, vii și plătești impozite în România. A vrei să stai în Europa? Ți-ai pierdut în 3 ani cetățenia. Nu vii după 20 de ani în care ai îmbogățit o țară în declin, o civilizație în declin denumit Occident. Nu vii după aceea să-ți iei pensia din România și asigurările medicale la care tu 20-30 de ani n-ai participat, că așa se întâmplă.  Deci îmbogățim niște civilizații și țări în decădere și decadență. Și după 30 de ani, după ce ne-au sub-tăiat toată sănătatea, venim în România să ne dea asigurări România. Dar noi ne-am plătit 30 de ani impozite, nu mai merge. Eu așa aș face. Nu-ți plătești impozit, ți-ai pierdut cetățenia română, dar automat. N-aș sta la discuție, nu cu procese.”, a subliniat analistul.

Justiția are nevoie de o reformă din temelii

În ceea ce privește justiția, Hartmann a declarat că reforma este esențială pentru a rescrie conceptul de justiție în România, subliniind că durata excesivă a proceselor, uneori ajungând la 10 ani, este inacceptabilă. El a insistat că Ministerul Justiției trebuie să intervină rapid pentru a accelera aceste procese, cerând ca judecătorii cu pregătire superioară să finalizeze cazurile într-un timp rezonabil.

„Justiția este terminată dacă nu se reformează în sensul rescrierii conceptului de justiție în România. Cum adică să dureze un proces 10 ani? A e mai mult de un an de zile preluat imediat la Ministerul Justiției. Absolut imediat. Judecătorii super-superiori de pregătire superioară să ducă procesul imediat la capăt. Iertați-mă. Se ajunge la niște aberații. Au murit oameni arestați de Kövesi și de Coldea nevinovați.”, a afirmat analistul.

Limitarea importurilor

O altă măsură impusă de Hartmann ar fi interzicerea importurilor pentru anumite produse agricole pe care România le produce. El argumentează că, similar cu măsurile luate de Carol al II-lea pentru a salva viticultura, România ar trebui să adopte o politică similară pentru a-și proteja producția internă.

„Eu aș impune următorul lucru ce poate să producă România din punct de el produselor agricole. Și mi s-ar da o listă. Cartofi, roșii și pătrunjel ce produce România. Eu pe alea le-aș scoate de pe lista de importuri. O să fiu acuzat că-s comunist, dar să știți că așa a făcut Carol al II-lea. Carol al II-lea, ca să salveze viticultura care intrase într-o criză uluitoare, a interzis importul de struguri verzi. Deci faci cartofi, da, ne acoperim necesarul pe o perioadă de un an, doi, trei, da. În  Canada, de exemplu, timp de 80 de ani s-a interzis importul de vinuri europene. Deci aceste lucruri le-aș face, repet, printr-o decizie fundamentală de statalitate.”, a declarat Hartmann.

H.D Hartmann, despre politica externă: „Orice stat nu are prieteni, are interese”

Hartmann a reflectat și asupra relațiilor internaționale ale României și s-a gândit, în contextul actual, ce decizii ar lua Nicolae Ceaușescu. Analistul a subliniat că, în esență, statele nu au prieteni, ci doar interese.

„Mă gândeam ce-ar fi făcut Ceaușescu în relații excepționale cu Iranul și în relații excepționale cu Israelul. Ce-ar fi făcut Ceaușescu? Și mi-am dat seama că n-avem răspuns. Noi nu avem prieteni, avem interese. Orice stat nu are prieteni, are interese. Și la un moment dat, totuși, ești prins între ciocan și nicovală.”, a conchis analistul.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”