HD Hartmann: „Putin ținea în picioare economia Germaniei. Acum, firmele din China au ACAPARAT Europa”

Publicat: 10 09. 2024, 14:00

This browser does not support the video element.

Într-o ediție transmisă live de Gândul, HD Hartmann, profiler, analist și jurnalist, a vorbit despre situația economică și politică din Germania și Europa, comentând asupra problemelor economice grave cu care se confruntă industria germană, dar și asupra tensiunilor politice din Uniunea Europeană. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

HD Hartmann a subliniat că economia germană traversează un moment critic, accentuat de prețurile ridicate la energie și de competiția puternică din partea industriei auto chineze. În acest context, el a menționat că Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto din Germania, a anunțat posibile închideri de fabrici din cauza dificultăților economice.

„CEO-ul Volkswagen a anunțat că vor fi nevoiți să închidă fabrici pe teritoriul Germaniei din cauza creșterii prețurilor la energie și a competiției feroce din partea Chinei,” a declarat Hartmann.

Impactul politicilor ecologice și economice

Hartmann a criticat politicile economice și ecologice promovate de Uniunea Europeană, pe care le consideră parțial responsabile pentru declinul economic al Germaniei. În opinia sa, aceste politici au slăbit competitivitatea Germaniei pe piața globală și au facilitat ascensiunea Chinei ca lider industrial.

„Democrația, capitalismul și ecologia au dus la o situație în care Germania, după 87 de ani, s-ar putea confrunta cu închiderea fabricilor Volkswagen,” a afirmat el.

Critici la adresa libertății de vot și democrației

Pe lângă problemele economice, Hartmann a exprimat îngrijorări privind situația politică din Europa, unde, în opinia sa, libertatea de alegere a cetățenilor este pusă sub semnul întrebării. El a criticat retorica unor jurnaliști care sugerează că votul democratic este doar cel care favorizează partidele mainstream, referindu-se la recentele alegeri din Germania, unde partidul AFD a fost contestat chiar și după ce a câștigat la urne.

„A vota democratic înseamnă să votezi partidele potrivite. Așa ni se spune și în România,” a comentat Hartmann.

China, o amenințare pentru industria auto europeană

Hartmann a mai atras atenția asupra ascensiunii industriei auto chineze, care a devenit un competitor serios pentru marii producători europeni. El a menționat că mașinile chinezești sunt vândute la prețuri mult mai mici decât cele europene, ceea ce a dus la un declin al pieței auto din Europa.

„China a început să exporte masiv în Europa, iar competiția lor face ca piața auto germană să fie grav afectată,” a explicat Hartmann.

Tensiuni politice în Uniunea Europeană

Hartmann a comentat și asupra tensiunilor politice din cadrul Uniunii Europene, susținând că deciziile liderilor europeni sunt adesea motivate de interese ideologice, nu de realități economice sau politice. El a criticat numirea unor politicieni duri în funcții de conducere și a avertizat că astfel de măsuri ar putea duce la o prăbușire a încrederii între țările membre.

„Uniunea Europeană numește politicieni duri care nu mai negociază cu Rusia, dar distrug relațiile economice între țările europene,” a spus Hartmann.

 

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”