Ion Cristoiu: „Alegerile prezidențiale sunt ținute sub control. NATO are nevoie de stabilitate”

Publicat: 20/09/2024, 10:00

În cadrul unei ediții transmise live de Gândul, scriitorul și publicistul Ion Cristoiu a  afirmat că Nicușor Dan nu are capital politic real, fiind ales mai mult datorită circumstanțelor favorabile, și a subliniat că Mircea Geoană beneficiază de un avantaj semnificativ prin notorietatea sa și campania electorală constantă. Jurnalistul a mai afirmat că alegerile din România sunt controlate. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Ion Cristoiu a comentat despre Nicușor Dan, afirmând că acesta nu dispune de capital politic real, fiind ales mai degrabă datorită circumstanțelor favorabile. Jurnalistul subliniază că Nicușor Dan nu are un efect electoral semnificativ și că lipsa sa de capital politic este ceea ce a condus la alegerea sa. El sugerează că, dacă Geoană nu obține un rezultat bun în alegeri, ideea de independență politică va pierde din credibilitate.

 „Îl văd acuma pe Nicușor Dan vânturând un fel de capital politic. Nu are niciun capital politic. El a fost ales în primul rând în urmarea unei conjuncturi, că ceilalți s-au certat între ei. Cred că PNL-ul a lucrat pe Burduja și i-a dat și lui niște voturi. Și Nicușor a fost votat tocmai pentru că n-avea capital politic. N-are efect electoral, pentru că el nu are capital politic. Dacă ar fi avut capital politic, nu era ales. Asta spune că confirmă teoria mea că anul acesta dacă Geoană nu face un scor bun, terminăm cu ideea de independent. Noi avem nevoie totuși.”, a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu: „Geoană are un partid foarte bun, NATO”

Ion Cristoiu a vorbit despre Mircea Geoană, subliniind că acesta are un avantaj semnificativ datorită notorietății sale și a campaniei electorale începută încă de anul trecut. Cristoiu a remarcat că, spre deosebire de alți candidați precum Ciolacu, Ciucă și Lasconi, care nu au avut o campanie activă, Geoană a fost constant prezent în fața alegătorilor.

„Geoană are un partid foarte bun, NATO. La Geoană s-a întâmplat un lucru, toți ceilalți au avut ca și el notorietate. Da, numai dacă te uiți la Ciolacu, la Ciucă, la  Lasconi, poate și la Simion, ei nu au făcut campanie electorală. El a făcut o campanie de un an, nu-i așa? Noi știam că va candida. Deci, din punctul acesta de vedere, Ciucă a bâlbâit-o, Lasconi a apărut peste noapte.. Și de asta el nu are nevoie la ora actuală de campania electorală, că el a făcut. Adică cine a votat cu el votează cu el de pe acum.”, a afirmat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Partenerii strategici nu au nevoie de surprize”

Ion Cristoiu a declarat că alegerile din România sunt controlate. El subliniază că, chiar și după încheierea războiului din Ucraina, țara va avea de înfruntat provocări semnificative, inclusiv reconstrucția. Cristoiu menționează importanța strategică a României ca bază militară și nevoia României de a avea la conducere un general care să nu poată surprinde în vreun fel partenerul strategic.

„Nu cred că aceste alegeri sunt nu sunt ținute sub control, nu cred. Chiar și în condițiile în care se încheie războiul din Ucraina, Occidentul va avea o problemă cu o țară numită Ucraina, care sigur, are experiența militară. Zelenski sau cine va conduce Ucraina va avea o problemă, va trebui să muncească. Adică ce ca fi mai greu decât războiul?  Construcția, reconstrucția și atunci, având în vedere și jocurile Turciei, având în vedere și importanța care o reprezintă și faptul că dacă se încheie războiul din Ucraina, Rusia rămâne stăpână pe Marea Neagră. Și atunci ai nevoie aici, zic eu, de un general. România nu a fost niciodată o bază militară, dar acum ea e o bază militară. Partenerii strategici nu au nevoie de surprize. Oricare din ceilalți îi vor face surprinse. Ciucă nu poate să facă surprize. Occidentul mai are o experiență numită Victor Orban.”, a afirmat Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre Marcel Ciolacu: „ Dezavantajele în fața partenerului strategic sunt avantaje de președinte”

Cristoiu a afirmat că Marcel Ciolacu are un mare dezavantaj în fața partenerului strategic, dar o calitate de președinte, și anume faptul că reprezintă un partid mare, ceea ce îi conferă o legitimitate și o influență considerabilă în politica românească.

„Marcel Ciolacu are toate dezavantajele în fața partenerului strategic, care sunt avantaje de președinte. Are un partid foarte puternic.”, a declarat Cristoiu.

Achiziționarea sistemului Patriot

Ion Cristoiu a comentat un incident din trecut legat de achiziția sistemului de rachete Patriot, subliniind că șeful de stat major a anunțat această decizie fără a informa ministrul apărării.

„Îți amintești scandalul când era el șef de stat major? Da, Ciucă, era Dragnea mare și tare, iar ministrul apărării era Leș, de la PSD. A mers la Galați, la un poligon și  șeful de stat major anunță că vom cumpăra Patriot, fără să știe ministrul apărării și fără să știe Dragnea. Păi e omul lor.”, a concluzionat Ion Cristoiu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”