Ion Cristoiu: „Dacă Iohannis avea un minim de orgoliu, se pensiona”

Publicat: 20/09/2024, 11:00

Într-o ediție transmisă live de Gândul, scriitorul și publicistul Ion Cristoiu a vorbit despre Klaus Iohannis, considerând că președintele se află într-un moment de declin semnificativă și ar face o „greșeală enormă” dacă ar continua cu planurile de a candida pentru Senat, sugerând că ar fi mai bine să se retragă din viața politică din cauza eșecurilor recente. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Ion Cristoiu comentează despre Klaus Iohannis și posibila sa candidatură la Senat, exprimând o opinie pesimistă cu privire la starea actuală a președintelui. El consideră că Iohannis se află într-un moment de „cădere” semnificativă, fiind primul președinte postdecembrist despre care se discută despre o eventuală funcție în timpul mandatului său, ceea ce subliniază gravitatea situației sale politice. Cristoiu afirmă că Iohannis ar face o „greșeală enormă” dacă ar continua cu planurile de a candida pentru Senat, sugerând că ar fi fost mai bine pentru el să se retragă din viața politică, având în vedere eșecurile recente.

„Chiar mă apucă melancolia, chiar este un moment în care poți să comentez ca istoric, nu numai ca istoric al clipei.  Deci eu n-am crezut și nici acum nu cred că a ajuns la așa ananghie, avem de-a face cu una dintre cele mai mari căderi. Este primul președinte postdecembrist despre care încă din timpul mandatului, cu doi ani înainte, se vorbea că va ocupa un post. A fost vorba de cel de președinte de consiliu, după la NATO.  Face o greșeală enormă cu aceste eșecuri. Era mult mai bine dacă ieșea și nu făcea povestea cu Senatul, care îl costă enorm.”, a declarat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „ Dacă eram eu în locului mai degrabă mă duceam acasă”

Ion Cristoiu a subliniat că situația lui Iohannis afectează grav Partidul Național Liberal (PNL) din cauza modului în care s-au gestionat lucrurile. Cristoiu menționează că există organizații care nu-l susțin. El sugerează că actuala situație este rezultatul unui orgoliu minim și îi recomandă ca Iohannis să se retragă din politică, comparând propriile sale plecări din presă, subliniind că ar fi fost mai bine pentru el să se retragă decât să continue în această direcție.

„Chiar mi-e milă, vorbesc serios. Îi afectează pe cei din PNL din  cauza felului în care au procedat. Dacă începea o pregătire, spuneau că au nevoie de experiență, cutare, cutare, iar el spunea că se mai gândește, era altfel. Este groaznic și sunt o organizații care nu-l vor. Dar tot ce se întâmplă acuma e un minim orgoliu, dacă eram eu în locului mai degrabă mă duceam acasă, de câte ori am plecat eu din presă? M-am dus undeva la primul atelier la cald?”, a afirmat Cristoiu.

Șeful NATO se alege discret

Ion Cristoiu a continuat prin a analiza situația lui Klaus Iohannis în contextul candidaturii sale la NATO, punând la îndoială modul în care președintele s-a autopropus pentru acest post. El subliniază că, în mod tradițional, secretarul general al NATO este ales discret, fără auto-propuneri, ceea ce face ca acțiunile lui Iohannis să pară suspecte.

„Să nu uităm că el s-a prezentat la NATO ca având și un program. Ce s-a întâmplat cu povestea asta? A jucat el, l-a tras cineva pe sfoară? La NATO, secretarul general se alege discret. Nimeni nu se auto-propune. Da, el se autopropune. El vine și se autopropune după ce ăla mai avea două-trei țări. Nu vine pe surse. L-a tras cineva pe sfoară? Altfel nu-mi explic.”, a concluzionat Ion Cristoiu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”