Liviu Drăgănescu: „Diferența de voturi dintre Ciolacu și Lasconi este una foarte MICĂ”
This browser does not support the video element.
Într-o ediție transmisă live de Gândul, avocatul și fostul procuror Liviu Drăgănescu a afirmat că, pentru anularea alegerilor, este necesară o fraudă semnificativă care să afecteze rezultatul, subliniind că informațiile secrete de la CSAT ar trebui făcute publice prin proceduri legale. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.
Liviu Drăgănescu a vorbit despre contestațiile legate de procesul electoral din America, subliniind că este foarte greu de răspuns la întrebarea dacă îndemnul liderilor partidelor Forța Dreptei și USR către cetățeni de a vota pentru Lasconi ar putea constitui un temei pentru anularea alegerilor. El a explicat că este necesară o fraudă care să modifice atribuirea mandatului sau ordinea candidaților pentru a justifica anularea. Dra în acest context, Drăgănescu a menționat că diferența de voturi între Lasconi și Ciolacu este foarte mică și că incidentul s-a petrecut într-o secție de votare din străinătate, lucru care adaugă o altă dimensiune acestei chestiuni.
„Este foarte greu de răspuns, pentru că ar trebui să fie astfel cum prevede legea. Nu este opinia mea, repet, este prevederea legii, trebuie să fie o fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau ordinea candidaților. Diferența de voturi între Lasconi și Ciolacu este foarte mică. Mai mult cu cât s-a întâmplat într-o secție de votare din străinătate, din America, unde ordinea candidaților a fost, evident, în favoarea unui anumit candidat, nu menționez eu. ”, afirmă Drăgănescu.
Informațiile ar trebui desecretizate pentru transparență
Drăgănescu a declarat că informațiile secrete provenite de la CSAT, care ar putea duce la anularea alegerilor, ar trebui să fie făcute publice, respectând procedurile legale de desecretizare. El a subliniat că Curtea Constituțională nu este responsabilă pentru secretizarea acestor documente, ci serviciile secrete.
„În opinia mea informațiile secrete care ar putea veni de la CSAT și ar putea anula alegerile, ar trebui și ele făcute publice, dar trebuie respectată procedura prevăzută de lege desecretizare, dacă sunt documente secrete. O precizare fundamentală, nu Curtea Constituțională le secretizează și cel de la care provin acest er informații, adică în opinia mea, ar fi serviciile secrete, nu are nicio legătură Curtea Constituțională cu secretizarea acestor documente, trebuie să precizăm acest lucru.”, spune Drăgănescu.
Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”