Profesorul universitar Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. În viață, educația ar trebui să fie prioritară, spune academicianul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă
„Noi nu am ajuns să ne coacem destul, să stăm destul în democrație. Am ajuns cam târziu. Când am crezut și noi că am ajuns la masa asta a bogaților, am constatat că bogații sunt amenințați de niște crize de substanță, de conținut. Nu mai există un spirit de orientare în cultură, în viața asta care ne oferă atâtea refugii și subterfugii ca să scăpăm de apăsarea cotidiană.
Ne trezim, dintr-o dată, că luăm de bune lucrurile care ne sunt turnate prin telefon. Mergem înainte înspre orbire. Asta vine din lipsa de temei, iar temeiul ți-l asigură cultura generală. Eu dacă am în cap date despre literatură, matematică, chimie, istorie, geografie, când sunt bombardat cu o știre, o compar, mă duc în altă parte, deschid o carte, acum deschid și Google. Nu mă feresc. Mă uit să văd dacă e adevărat sau nu cei acolo și am 10 mijloace de a verifica. Tineri de azi, chiar dacă sunt talentați (unii dintre ei poate au potențial mai mare decât am avut noi), nu au capacitățile necesare să ajungă la ceea ce eu numesc adevărul omenește posibil”, a declarat Ioan-Aurel Pop.
Președintele Academiei Române spune că există persoane care încearcă să ne convingă că nu mai există adevăr. „Dacă renunțăm la adevăr, renunțăm la esența umană. De bază rămâne educația, după aceea te orientezi în viață. Eu trebuie să le explic studenților mei că noi suntem un popor de interferență și că am avea o șansă istorică. Suntem un popor de la aria în care cele două Europe se întâlnesc.”
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”