SCENARIILE lui Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale: „Aștept să văd cine trebuie să LUPTE cu Ciolacu / Va fi o campanie interesantă”

Publicat: 21/08/2024, 11:15

Într-o ediție transmisă live de Gândul, fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a oferit o analiză profundă cu privire la posibilele scenarii pentru alegerile prezidențiale din 2024. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Fostul prim-ministru a trasat paralele relevante cu alegerile anterioare, oferind o viziune clară asupra conturării viitoarei bătălii politice.

Victor Ponta: „Ciucă e un fel de Joe Biden. Cine o fi Kamala?”

Victor Ponta și-a început analiza prin a compara actuala situație politică cu alegerile prezidențiale din anii trecuți. În acest context, Ponta sugerează că Nicolae Ciucă ar putea fi înlocuit pe ultima sută de metri de un alt candidat, așa cum s-a întâmplat în trecut.

„Am zis că Ciucă e ca Joe Biden și  cine o fi Kamala?! A fost o inspirație de moment, după care cineva, mai atent decât mine, mi-a zis: am auzit, ce ai spus și am analizat și m-am gândit că în 2004, pe vremea asta, candidat era Stolojan. A candidat Băsescu și-a câștigat. În 2014, candidat era Crin,  l-au zburat pe Crin și a apărut Iohannis. Eu cred, mi-a zis persoana respectivă, că n-o să fie Ciucă. Ia să vedem cine apare”, a spus acesta.

Victor Ponta: „Ne așteaptă o campanie interesantă”

Ponta a mers mai departe cu comparațiile și a făcut referire la scena politică americană, unde Joe Biden a fost comparat cu Nicolae Ciucă. Ponta se întreabă cine ar putea fi „Kamala Harris” în contextul politic românesc, adică acea figură surpriză care ar putea să apară și să schimbe cursul alegerilor.

„Eu sunt de părere că va câștiga Kamala Harris. L–au lăsat pe Trump, l-au terminat pe Biden și l-au extras ca pe Stolojan, ca pe Crin si a aparut the new hope. Mă aștept să văd și eu cine-i the new hope care trebuie să lupte cu Ciolacu. O să ne aștepte o campanie interesantă”, continuă Ponta.

Victor Ponta: „Sper să câștige Ciolacu”

O altă temă abordată de Victor Ponta a fost instabilitatea guvernamentală din ultimul deceniu, subliniind că schimbările frecvente de prim-miniștri nu sunt benefice. Ponta a criticat în mod direct abordarea președintelui Klaus Iohannis, care a avut un rol semnificativ în aceste schimbări repetate.

„Eu am primit o veste proastă pentru România. Că iar se schimbă primul-ministru. Eu sper să câștige Ciolacu. Asta înseamnă că vom avea un alt prim-ministru, încă un prim-ministru. Viața noastră, cum s-a dovedit de altfel în ultimii 10 ani, până la urmă depinde de guvern dacă-l lasă președintele în pace. Nu e bine să schimbi 10 prim-miniștri în 10 ani. Asta a făcut Iohannis și-a fost rău”, explică fostul premier.

Victor Ponta: „L-au cam distrus pe Ciucă”

Ponta consideră că Marcel Ciolacu va intra garantat în turul doi al alegerilor prezidențiale. Fostul premier a ridicat semne de întrebare cu privire la ceilalți potențiali candidați. În privința lui Nicolae Ciucă, Ponta subliniază că recentele controverse legate de cheltuielile pentru promovarea cărții sale, „Un ostaș în slujba țării”, ar putea să îi submineze serios șansele.

„Ciolacu intră 100% asta e clar. După care toți ceilalți se bat cine intră în turul doi cu Ciolacu. Poate să intre oricare si în mod normal era Ciucă, dar după părerea mea, povestea asta cu milioanele date pe afișe, pe cărț cred că l-au cam distrus. Deci cred că în mod normal, dacă nu făceau prostia asta cu panourile cu cartea lui intra clar în turul doi Ciucă”, conchide fostul premier Victor Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Silvia Tudor
Absolventă a Universității București, Facultatea de Litere, Silvia Tudor și-a început cariera ca editor în cadrul agenției de presă MEDIAFAX, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”