Valentin Stan, despre un posibil conflict cu Rusia: „Toată lumea s-a uitat ÎNGRIJORATĂ la știrea asta”
This browser does not support the video element.
Valentin Stan – istoric și analist politic – a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Oamenii au devenit îngrijorați de faptul că războiul din Ucraina s-ar putea extinde, spune acesta. Urmăriți AICI, integral, emisiunea lui Marius Tucă
Lumea a devenit îngrijorată în momentul în care s-a vorbit despre un eventual conflict cu Federația Rusă, iar asta „pe bună dreptate”, spune analistul politic.
Acesta a vorbit și despre posibilitatea României de a doborî drone rusești.
„Generalul Ben Hodges a spus că nu avem legislația corespunzătoare pentru a doborî drone rusești. El a mai spus și că în școală nu avem educație patriotică. Se spune că prin patriotism aperi țara. Țara este o noțiune abstractă. Aperi ce? Securitatea?”, a precizat Valentin Stan.
„România nu poate lovi în spațiul aerian al altui stat”
„Deci, generalul a declarat că trebuie adaptată legislația, întrucât armata României nu ar putea să ducă operații de luptă pe timp de pace. Autoritățile au posibilitatea să ia toate deciziile, dar nu există legislație să lovească drona în spațiul aerian al altui stat. Generalul Vlad vrea o legislație care să permită lovirea dronelor aflate în spațiul aerian al Ucrainei”, a adăugat analistul Valentin Stan.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”
Jamie Shea, fost purtător de cuvânt al NATO, organizație pentru care a lucrat 38 de ani, a declarat într-un interviu pentru Canal 24 din Ucraina că România poate doborî dronele rusești, însă cu o condiție: ca atacul să fie perceput ca fiind îndreptat cu intenție asupra țării noastre. „Cu ajutorul NATO și al sistemelor proprii, România ar putea doborî aceste drone, în special Shahed-urile iraniene, care nu zboară foarte repede și sunt destul de mari, deci pot fi o țintă”, a declarat Jamie Shea. Totuși, el a precizat că trebuie distinsă o nuanță foarte importantă, și anume că totul depinde de percepția asupra incidentului: el trebuie să fie văzut ca un atac deliberat și nu ca o întâmplare, un accident.