Victor Ponta: „Dacă CCR declara că Ciolacu nu poate candida, Ciucă și Lasconi îi dădeau dreptate”

Publicat: 08/10/2024, 15:00

Într-o ediție recentă transmisă live de Gândul, Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, a criticat reacțiile liderilor politici Elena Lasconi și Nicolae Ciucă după ce Curtea Constituțională a respins candidatura Dianei Șoșoacă, subliniind că aceștia ar fi aplaudat decizia dacă ar fi fost vorba de Marcel Ciolacu. În plus, Ponta a lăudat stilul neconflictual al lui Ciolacu. Urmărește aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Victor Ponta a comentat despre reacțiile liderilor politici, Elena Lasconi și Nicolae Ciucă, după ce Curtea Constituțională a respins candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. El a subliniat că, dacă CCR ar fi decis împotriva candidaturii lui Marcel Ciolacu, aceștia ar fi aplaudat decizia, considerând-o o victorie pentru statul de drept. Ponta a afirmat că respectă deciziile CCR, dar a criticat atitudinea politicienilor care, în funcție de interesul politic, își schimbă poziția față de instituția judiciară.

„Dacă Curtea Constituțională zicea că nu poate să candideze Ciolacu, Lasconi și Ciucă ieșeau și spuneau o curte Constituțională extraordinară, domnule, o decizie pentru statul de drept. Acum sunt lacheii lui Șoșoacă, Lasconi cu Ciucă? Deci dacă era Ciolacu aplaudau.” , a afirmat Ponta.

Victor Ponta a comentat despre stilul politic al lui Marcel Ciolacu, afirmând că acesta „încearcă să fie neconflictual” deoarece, în opinia sa, certurile nu aduc câștigul.. Ponta a subliniat că această abordare este benefică și a lăudat stilul lui Ciolacu, considerând că acesta are o strategie eficientă în contextul politic actual.

„Încearcă să fie neconflictual, că dacă te cerți oricum nu câștigi. Lasă că e bun stilul ăsta.”, a declarat Ponta.

Marcel Ciolacu a declarat că, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, ar numi un premier de la PNL. În același timp, Nicolae Ciucă a refuzat să mai colaboreze cu PSD dacă va ajunge președinte. Victor Ponta a comentat situația, afirmând ironic faptul că PNL are voie să dețină întreaga putere politică, lucru nepermis Partidului Social Democrat.

„Dacă Iohannis și-a pus prim-ministrul lui și judecătorii lui la Curtea Constituțională și șefii lui la servicii, tot ei aveau voie. Dacă ești de la PSD, trebuie să împarți puterea”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta: „Asta îți arată cât de rupți de realitate sunt, că nu au făcut o strategie”

Ponta a declarat că PNL a propus o lege care a generat un scandal imens, având în vedere că era destinată să beneficieze o singură persoană. El a subliniat că, în urma reacțiilor negative, Marcel Ciolacu a decis să nu susțină proiectul, ceea ce a dus la eșecul acestuia. Ponta a evidențiat că inițiativa proiectului a fost ruptă de realitate și că, după intervenția lui Iohannis, care a promis că va preveni adoptarea unei astfel de legi, situația a devenit și mai complicată pentru PNL.

„Exclud în totalitate următoarea teorie fără să zică Iohannis nimic, s-a trezit Daniel Fenechiu, chiar unul deștept de la PNL, cel care a făcut legea, s-au trezit ei așa, i-a tulburat geniul să scrie o lege care era evident că o să iasă un mega scandal, că era o lege pentru un singur om.  După care, instinctul de conservare și de politician al lui Ciolacu i-a zis, nu pot să susțin chestia asta, e prea de to. Ei se bazau pe faptul că zice și PSD-ul da, câini latră, caravana cu Iohannis trecea, Dar, Ciolacu bravo lui, slavă Domnului, a ieșit luni și a zis nu, noi PSD-ul nu votăm. Deci în momentul ăla oricum proiectul era mort. După care a ieșit Iohannis și a zis voi avea grijă să nu fie o asemenea lege. Săracu Ciucă o fi zis nu tu mai trimis în față, acuma mă cerți pe mine? Asta îți arată cât de rupți de realitate sunt, că nu au făcut o strategie.”, a concluzionat Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce sancțiune a primit Diana Șoșoacă pentru circul cu botnița din Parlamentul European
E scandal pe avere în familia lui Liviu Dragnea! Au trecut aproape 3 ani de...
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
Sentință în cazul românilor care au uluit America după ce au furat sute de mii...
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi...
Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și...
Speriat de dronele ucrainene, Putin și-a demolat casa de vacanță preferată de la Marea Neagră....
Lovitură dură pentru emisiunea MasterChef! Fanii s-au săturat de Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu și au...
Transformarea ȘOCANTĂ a Pamelei Anderson! Nu mai arată deloc ca-n tinerețe, când făcea furori cu...
ANAF scoate la a doua licitaţie un apartament cu două camere de 54 mp în...
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de...
Revine vara în România? Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni și anunță...
A MURIT! Oana Roman, răpusă de durere
Cum comunică Michael Schumacher cu familia. Dezvăluirea făcută de fosta soție a lui Flavio Briatore
IDF: 100 de avioane israeliene au lovit „120 de ţinte teroriste” în Liban într-o oră
Dracula A EXISTAT cu adevărat! Arheologii au găsit DOVADA absolută
Decizie pentru înmatriculările auto. Se aplică începând de mâine, 9 octombrie
Carmen Negoiță le-a pus gând rău banilor de la Asia Express. În ce vrea să...
Ce vedetă a prins buchetul de flori la nunta Monicăi Bîrlădeanu. Nu e vorba despre...
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi,...
Ileana Sterp dorește să clarifice anumite aspecte pentru cei care nu au înțeles rostul anumitor...
Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Aseară m-am bătut pentru o fată!
Soluția ingenioasă găsită de NASA pentru habitatele de pe Lună