Victor Ponta, despre alegerile prezidențiale: „Niciun candidat nu discută despre PROBLEMELE mari ale țării”
This browser does not support the video element.
În cadrul unei ediții transmise live de Gândul, fostul premier al României, Victor Ponta a oferit o analiză detașată a actualei campanii pentru alegerile prezidențiale. Fostul premier a descris o competiție neobișnuit de calmă și a ridicat semne de întrebare cu privire la candidații care au șanse reale de a ajunge în turul al doilea. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă
Victor Ponta a descris actuala campanie electorală drept una „cuminte”, considerând că majoritatea deciziilor importante sunt deja luate din culise. El a remarcat că numărul de candidați poate fi mare, dar adevărata luptă pentru funcția de președinte este între câteva nume bine cunoscute.
„Cred că președinte nu poate să fie decât Ciolacu, Ciucă sau Geoană. Stop, s-a terminat”, a spus Ponta.
Președintele nu guvernează țara
Fostul premier a subliniat că, în contextul actual, rolul președintelui este limitat, în special în ceea ce privește guvernarea internă. Potrivit lui Ponta, marea problemă este cine va guverna efectiv țara, deoarece președintele are atribuții mai degrabă legate de politica externă.
„Nu se vorbește despre cine va guverna țara și cine rezolvă problema cu banii”, a comentat fostul lider politic.
Lipsa de soluții pentru marile probleme ale țării
Victor Ponta a criticat faptul că nicio dezbatere electorală nu abordează cu adevărat problemele majore ale României, cum ar fi finanțarea educației și a sănătății. El a amintit situații recente din sistemul de învățământ și a subliniat că problemele reale sunt ignorate de candidați.
„După ce că nu mai educăm copiii, acum aflăm și de problemele care se întâmplă. Cine rezolvă problemele din educație?”, a întrebat retoric Ponta.
Pericolele economice pe termen lung
Ponta a discutat și despre riscurile economice pe care le implică actualele politici salariale și de pensii. El a avertizat că majorările veniturilor duc la creșterea importurilor și a deficitului comercial, ceea ce va afecta grav economia României pe termen lung.
„Orice creștere salarială și de pensie duce în majorarea importurilor, creșterea datoriei externe și anularea oricărei creșteri economice interne”, a explicat Ponta.
„Caritas-ul economic se va sparge”
Fostul premier a avertizat că politica de împrumuturi continuă a guvernelor, atât în România cât și la nivel global, va duce inevitabil la o criză economică de proporții. În viziunea sa, cei mai afectați vor fi oamenii obișnuiți.
„Este un Caritas ce se întâmplă acum. E un Caritas care, la un moment dat, se va sparge, și la cine se sparge? La amărâți”, a concluzionat Ponta.
Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”