Victor Ponta: „Orban este singurul om din Europa care are acces la Donald TRUMP”

Publicat: 10/07/2024, 10:30

Într-o ediție transmisă live de Gândul, fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a adus în discuție activitatea internațională a liderilor români, exprimându-și nemulțumirea față de modul în care aceștia își gestionează relațiile externe și influența politică. Fostul premier a comparat situația României cu cea a altor țări din regiune, subliniind lipsa de eficiență și de importanță a liderilor români în context internațional. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Ponta a început prin a compara România cu alte țări din regiune, subliniind că România, deși este o țară importantă în NATO, nu reușește să-și valorifice potențialul. El a menționat în mod special Ungaria și acțiunile prim-ministrului Viktor Orban, care a făcut naveta între Kiev, Moscova și China, stârnind atât laude, cât și critici.

„O țară care este jumătate din România, fără nicio ieșire la Marea Neagră, a reușit să-și facă simțită prezența pe scena internațională prin acțiunile liderului său. Orban a fost lăudat pentru vizita la Kiev și criticat pentru cea la Moscova, dar a continuat să fie activ și prezent în discuții importante,” a spus Ponta.

Critici la adresa lui Iohannis și Ciucă

Ponta a criticat activitatea internațională a președintelui Klaus Iohannis și a președintelui PNL Nicolae Ciucă, subliniind că aceștia nu au reușit să aducă beneficii semnificative României prin acțiunile lor externe. El a evidențiat că Iohannis și Ciucă nu au avut un impact semnificativ în cadrul întâlnirilor internaționale și că prezența lor a fost mai degrabă formală decât productivă.

„Iohannis a mers la summituri fără să aducă beneficii concrete României, iar Ciucă se face de râs prin prezența sa în contexte unde nu are ce căuta. Este penibil să te afișezi în astfel de situații fără un plan clar și fără rezultate tangibile,” a declarat Ponta.

Perspective asupra activității lui Viktor Orban

Ponta a continuat prin a lăuda anumite aspecte ale activității lui Viktor Orban, subliniind că acesta a reușit să mențină o relație activă cu lideri internaționali importanți, inclusiv cu fostul președinte american Donald Trump. El a menționat că Orban este singurul lider european care a menținut o relație directă și deschisă cu Trump, ceea ce demonstrează abilitatea sa de a naviga complexitățile politicii internaționale.

„Orban a reușit să mențină o relație directă cu Trump, demonstrând că poate avea un impact real și că este capabil să gestioneze relațiile internaționale cu succes. Acest lucru arată că Orban este un lider care știe să-și folosească resursele și influența în mod eficient,” a explicat Ponta.

Concluzii asupra influenței României în context NATO

În concluzie, Ponta a subliniat importanța României în cadrul NATO și necesitatea ca liderii români să fie mai activi și mai influenți pe scena internațională. El a evidențiat că, deși România are potențialul de a juca un rol important în securitatea transatlantică, acest potențial nu este valorificat din cauza lipsei de viziune și de acțiune a actualilor lideri.

„România trebuie să fie mai activă și mai influentă în cadrul NATO și în relațiile internaționale. Avem nevoie de lideri care să ne reprezinte cu adevărat interesele și să aducă beneficii concrete țării noastre,” a concluzionat Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Bianca Dogaru
Bianca este absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce a descoperit FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul care l-a împușcat pe Donald Trump
Antonia a luat 9,98 la BAC, dar a făcut contestaţie! Cu ce notă s-a trezit...
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Bombă la nunta lui Ianis Hagi! Gică Popescu a ajuns la Palatul Știrbey fără soția...
Tulburător! Actrița CELEBRĂ, diagnosticată cu scleroză multiplă. "Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte"
"Eu vreau să mă abţin". Gigi Becali, show pe ringul de dans la nunta lui...
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să repari singur mașina dacă a fost zgâriată în parcare? În ce situații...
Sateliţii lui Elon Musk, în cădere liberă. O ploaie vine spre Pământ
COȘMAR la bordul Stației Spațiale! Doi astronauți, blocați de peste o lună
Interzis în România. Permisul auto pe care n-ai voie să-l ai. Ți-l confiscă imediat
Viața la bloc. Locatarii care scapă de o cheltuială. Cea mai mare dispută, tranșată
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Cât mai ține canicula? Meteorologii ANM au emis o nouă prognoză
×