Prima pagină » Emisiuni » Marius Tucă Show » VIDEO | Adrian Năstase: „Războiul a făcut ca istoria Ucrainei să fie uitată. Sunt multe convenții pe care le-a încălcat”

VIDEO | Adrian Năstase: „Războiul a făcut ca istoria Ucrainei să fie uitată. Sunt multe convenții pe care le-a încălcat”

Adrian Năstase, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a menționat câteva dintre convențiile pe care Ucraina le-a încălcat de-a lungul timpului. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„La început, simpatia pentru ucrainieni a făcut să se uite complet unele chestiuni din istorie, inclusiv poveștile legate de biserica din Bucovina. Toate lucrurile au fost uitate pentru că drama era prea mare. Ulterior, situația a început să se schimbe, pentru că ucrainienii se gândesc și la viitor”, a spus Adrian Năstase.

În legătură cu situația Bâstroe, acesta a declarat că „încă de când eram premier s-a încercat ca lucrurile să fie duse pe o anumită linie. Pregătesc, împreună cu un fost ambasador al Republicii Moldova, un nou atals cu hărțile Dunării. Am remintit un lucru pe mare mulți l-au uitat: blocarea Brațului Sulina, cu scufundarea navei Rostock. După părerea mea, aceea a fost prima încercare de a face din Chilia un braț navigabil, iar sulina să fie blocat”, a declarat fostul premier.

Sunt multe convenții pe care ucrainenii le-au încălcat, a precizat Năstase: „cea privind conservarea vieții sălbatice și a habitatelor din Europa, adoptată în 1979; convenția asupra zonelor umede, de importanță internațională, în special ca habitat al păsărilor acvatice (1971); convenția privind evaluarea impactului asupra mediului, în context transfrontalier (1991); convenția privind accesul la informații, participarea publică la luarea deciziilor în problemele de mediu (1998); convenția privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (1979), convenția privind potejarea patrimoniului cultural și natural mondial (1972); acord între guvernul Ucrainei și cel al României, prin cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră (1997) etc.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele