VIDEO Cornel Nistorescu: „Comisia Europeană este dominată de o echipă mediocră. De la Bruxelles se încearcă conducerea Uniunii Europene într-un mod ofițeresc”

Publicat: 27/09/2022, 22:43

Comisia Europeană este dominată de niște politicieni mediocrii care încearcă să impună niște valori într-un stil ofițeresc, iar acest lucru crează un val de repulsie în societățile europene, spune jurnalistul Cornel Nistorescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Ghinionul României vine de la faptul că Comisia Europeană este dominată de o echipă mediocră. Ceea ce se întâmplă azi la Bruxelles, unde a înflorit birocrația, unde au ajuns comisari tot felul de mediocrități din țările lor, la mâna a II-a, a III-a din politica țărilor lor, oameni de o cultură modestă, oameni lipsiți de o viziune politică și de spirit de analiză politică, ei încearcă să impună, crezând că dacă au ajuns acolo și au 17.000 de euro pe lună și pot să spună popoarelor „drepți! asta trebuie să facem””, a declarat Cornel Nistorescu.

Jurnalistul spune că mesajele venite din America au clătinat simțirile europenilor, iar din cauza acestui lucru apar reacții în societatea europeană.

„Mai mult, o echipă care este de fapt un amplificator al mesajelor din Universitățile americane și care încearcă să impună popoarelor europene care au o istorie mult prea adâncă, mult prea bogată față de istoria Americii și încearcă să impună tot felul de experimente, evident naște aici reacții.

Uniunea Europeană, aia bună, blândă cu bani, cu job-uri, cu plimbări, iată s-a trezit dintr-odată scuturată din țâțâni de dorința de a impune un demers și un discurs și un un comportament „monomental””, spune Nistorescu.

El spune acuză Bruxellesul că vrea să impună în statele europene un mod de conducere de tip ofițeresc, dar acest lucru este primit cu rezistență de țările europene și democrația are de suferit.

„De la Bruxelles se încearcă conducerea, coordonarea Comisiei Europene și a Europei, a a Uniunii Europene într-un mod ofițeresc, căprăresc.

Dacă democrația are de suferit grav într-unele din aceste țări, proiectul se poate clătina. Dacă un curent antidemocratic se întinde. Dacă o ruptură economică importantă, o criză economică importantă are loc, proiectul se poate clătina grav.

Deci există această problemă, cel puțin teoretic, nu este un proiect absolut, este un proiect care se adaugă, se upgradează din mers și uneori și upgradează iată, cu măsuri stupide, nedigerate de populație, de popoarele țărilor respective”, a mai afirmat el.

Jurnalistul a afirmat că acest mod al Comisiei Europene de a conduce au provocat repulsii în anumite societăți din cadrul blocului comunitar și astfel au luat naștere anumite forțe politice cu orientări mai degrabă de extremă dreaptă.

„Acest import de idei stupide sau neeuropene, asta a și stârnit rețineri, repulsii, contestări și a făcut loc unor forțe politice. Și astfel, iată, avem un important val, zice nu anti-european, cât împotriva modului de a fi a actualei Comisiei Europene și a precedentelor Comisiei Europene. A birocrație. Hai să-i zicem, a conducerii în general, indiferent din ce mandat”, a explicat jurnalistul.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO...
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ea este Silvia Coman, medicul erou care a luptat până în ultima clipă. O boală...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Hamas: Netanyahu împiedică negocierile / Cele patru condiţii care împiedică acordul
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Ilegal pentru românii cu telefon mobil. Apelul care îți aduce Poliția la ușă. Amendă 4.000...
Românii care primesc pensia mărită din iulie. Majorarea este de 10%
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Timur, autointitulat Sabia Islamului. Marele cuceritor turco-mongol
×