Emma Zeicescu, Director Communications – Philip Morris România, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta spune că există posibilitatea să reduci riscurile alegând o alternativă mai bună.
„Mie mi se pare că noi intrăm foarte repede în bucla asta în care punem etichete. Este de datoria noastră, a fiecăruia, atât cât credem și în funcție și de domeniile unde activăm, să schimbăm niște mentalități.
Rolul meu în această echipă, în Philip Morris, s-a potrivit perfect, pentru că eu sunt genul de om care crede că societatea românească are încă nevoie de locomotive de schimbare, de oameni de schimbare.
Este foarte simplu să spui că avem 1 miliard de fumători la nivel global și 5 milioane de fumători în România. Oamenii aceștia merită o alternativă. Oamenii merită o soluție viabilă, rațională, într-o societate care spune că dacă fumezi, renunță sau mori.
Conceptul de harm reduction n-a fost inventat de industria tutunului. Harm reduction înseamnă să reduci impactul asupra sănătății. Există posibilitatea să reduci riscurile alegând o alternativă mai bună.
În sine, hard reduction înseamnă să faci o alegere informată, iar rolul nostru, în orice tip de industrie, este să venim și să spunem că există alternative, produse alternative, care în cazul nostru, sunt produsele fără fum, sunt produsele care nu ard tutun.
Există posibilitatea să ne uităm puțin către o societate care în loc să spună renunță sau mori, să găsească o soluție alternativă. Noi refuzăm să vedem și partea întunecată.
Alternative fără fum, asta presupune că este o alternativă cu risc redus, pentru că nu există acel proces de ardere. O țigară conține 6000 de substanțe toxice, din care 100 sunt cele direct legate de bolile asociate fumatului”, a spus Emma Zeicescu.
Emisiune o puteti urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”